„Cine nu s-ar îndrăgosti de Moldova?” INTERVIU cu Najma Aziz, studentă la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia

Najma Aziz este din Pakistan, studentă în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Pakistan. Este managerul unei școli creștine și fostă prezentatoare a unei emisiuni TV pentru copii. În acest an Najma a venit să facă studii la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia, facultatea Jurnalism. Despre situația creștinilor din Pakistan, dar și ce a motivat-o să vină în Moldova că să facă jurnalism creștin, aflați din interviul de mai jos.

Cine este Najma Aziz şi cu ce se ocupă în Pakistan?

Najma Aziz: Sunt învăţătoare de şcoală duminicală şi, la rândul meu, instruiesc alţi învăţători. Deseori, merg în zone îndepărtate din Pakistan pentru a instrui şi a pregăti învăţători de şcoală duminicală. De asemenea, sunt administratorul unui proiect al bisericii noastre, GAIN High School, a cărui viziune este de a educa şi de a face ucenici în mijlocul copiilor creştini săraci. Această şcoală este situată într-o zonă săracă a Pakistanului şi acolo conduc şi un grup de studiu biblic.

Cum L-ați cunoscut pe Domnul Isus Hristos, provenind dintr-o ţară majoritar musulmană?

Najma Aziz: M-am născut într-o familie creştină. Din copilăria mea i-am văzut pe părinţi citind Biblia şi rugându-se. Tatăl meu mi-a împărtăşit mie şi rudelor mele din Cuvântul lui Dumnezeu şi la vârsta de 14 ani eu L-am acceptat pe Isus ca Domn şi Mântuitor. Totuşi, ceva lipsea. Eram o fată iresponsabilă şi obraznică, dar Dumnezeu a avut un plan cu mine. La vârsta de 16 ani am avut un vis precum că salvam copiii. Apoi visul s-a repetat din nou şi din nou. De la început nu-l înţelegeam, dar la 18 ani mai mulţi pastori mi-au spus că Dumnezeu mă cheamă în slujirea cu copiii. Am acceptat chemarea Lui, am participat la instruirea pentru şcoala duminicală şi am început slujirea mea ca ajutor de învăţător la şcoala duminicală. Dumnezeu mi-a dat darul de a face lucrarea Lui printre copii.

În 1999 am primit botezul în apă. Versetul din Ioan 9:4 m-a încurajat foarte mult de-a lungul anilor: „Cât este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze!”.

Cum ați aflat despre Şcoala Internaţională de Misiune – Precept Ministries Eurasia?

Najma Aziz: Sunt studentă la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Pakistan şi învăţătorii mei, pastorul Sergiu Filat şi Rodica Filat, mi-au recomandat să vin la această școală. De la ei am aflat despre Şcoala Internaţională de Misiune – Precept Ministries Eurasia.

Ce v-a motivat să faceți facultatea de Jurnalism şi de ce ați ales anume această şcoală?

Najma Aziz: Dintotdeauna mi-a plăcut să fac poze şi de la o vârstă foarte fragedă eram interesată de copii, precum şi de istoriile lor. Această dorinţă m-a motivat să aleg jurnalismul.

Am venit să învăț cum să folosesc instrumentele mass-media, toate posibilitățile oferite de jurnalism pentru a răspândi mesajul Evangheliei, pentru a face ucenici ai Domnului Isus. Vreau să învăț cum să fiu eficientă în lucrarea pe care o fac, să ajung la fiecare copil din țara mea cu mesajul Cuvântului lui Dumnezeu prin intermediul televiziunii creștine și alte instrumente mass-media.

Sunteți deja de câteva săptămâni în Moldova. Care sunt impresiile cu privire la ţara şi şcoala noastră?

Najma Aziz: Cine nu s-ar îndrăgosti de Moldova? Este atât de frumoasă şi verde! Pomi plini de roade frumoase oriunde ai merge, iar învăţătorii de la şcoală sunt pur şi simplu minunaţi, având o dorinţă mare de a transmite toate talentele și cunoștințele lor.

Să discutăm despre situaţia bisericilor din Pakistan. Au creştinii pakistanezi libertatea de a răspândi Evanghelia în ţara lor?

Najma Aziz: Este o întrebare dificilă. Majoritatea sunt creștini nominali. Cei mai mulţi sunt căldicei şi doar un număr foarte mic au cu adevărat în ei focul lui Dumnezeu. Potrivit Constituţiei, noi avem libertatea să predicăm Evanghelia. Din nefericire, însă, această lege din ţară este subminată de către majoritate, de aceea este periculos de a vesti deschis Evanghelia pe străzi.

Cât de mult folosesc creştinii pakistanezi mass-media pentru a răspândi mesajul Evangheliei? Câte posturi creştine de televiziune şi radio sunt în ţara dvs.?

Najma Aziz: Nu știu sigur. În prezent există 3 posturi de televiziune creştină şi încă câteva urmează să fie lansate curând. Referitor la posturile de radio, eu cunosc doar unul, dar s-ar putea să fie mai multe. Ştiu despre 3 site-uri care fac aceasta şi 3 sau 4 grupuri de facebook care folosesc această reţea ca mijloc de răspândire a Evangheliei.

Ați menţionat că ați fost prezentatoare TV la un program pentru copii. Ce v-a motivat să folosiți mass-media în lucrul cu copiii?

Najma Aziz: Postul de televiziune se numeşte „Gawahi”, ceea ce înseamnă mărturie. Am lansat acest program numit „Copii pentru Isus” cu scopul de a-i învăţa pe copiii care nu merg la o şcoală duminicală despre Domnul Isus şi pentru a-i întări pe cei care merg. Programul a durat o scurtă perioadă de timp. Acum vreau să revin și să continui. Voi folosi cursurile de studiu biblic inductiv oferite de misiunea Precept Ministries, care sunt atât de bune pentru lucrarea cu copiii.

Cum planificați să aplicați cunoştinţele învăţate în această şcoală?

Najma Aziz: Voi folosi cunoştinţele acumulate aici pentru a scrie articole pentru paginile de facebook pe care le administrez, inclusiv pagina oficială a Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Pakistan. Voi posta poze relevante pentru a da mai multa viaţă articolelor mele. De asemenea, intenționez să creez un web-site pentru biserica mea, dar și să relansez programul TV pentru copii „Copii pentru Isus”.

Traducere și adaptare text: Diana Tașcă