Chemarea lui Michael Morris

 Micha’el ben David, cunoscut ca Michael Morris, a auzit vocea lui Dumnezeu vorbindu-i în martie 2001, spunîndu-i: „Cînd te întorci din călătoria ta din Rusia, Îți voi închide lucrul și te voi aduce la pămîntul pe care ți-l voi arăta”.

  Chemarea lui Michael

La acel moment, el slujea ca lider la biserica Time Square și se pregătea de o călătorie în Sankt Peterburg, Rusia pentru a sluji la o tabără guvernamentală pentru copii.Predicarea era  interzisă de guvernul rus, de aceea slujirea copiilor de către biserică era făcută prin muzică, dans, arte și sport. În timp ce era în Rusia, darurile naturale ale lui Michael și pasiunea pentru slujire erau așa de evidente încît unul din membrii de misiune i-a sugerat lui Michael să slujească în Israel .Cu cît Michael se gîndea la această idee, inima lui dorea doar ca să meargă acolo unde Dumnezeu îl va trimite.

După ce s-a întors în New York, în cîteva săptămîni Michael a fost informat de șeful său că compania lor a fost închisă și curînd va deveni șomer.În loc să fie foarte întristat din cauza la așa mare problemă în viața lui, Michael s-a bucurat mult deoarece au fost confirmate cuvintele lui Dumnezeu  și voia Lui se va împlini în curînd.Cîteva săptămîni mai tîrziu

 Găsindu-și identitatea sa

Peste cîteva săptămîni, Dumnezeu i-a spus să meargă în Israel să fie paznic acolo.În noiembrie 2001, a mers în Haifa, un oraș din nordul Israelului.Acolo a experimentat un nou început în viața lui pentru că s-a îndrăgostit de pămînt și oameni.A învățat bazele limbii ebraice și a scris patru cîntece în limba ebraică în numai o lună.În timp ce Michael se ruga fiind zdrobit, mijlocind și cîntînd, Dumnezeu a început să-i descopere originea sa evreiască.Prima călătorie a sa în Israel a durat opt luni.

Trăind o adevărată epistolă

Descoperirea Israelului l-a inspirat pe Michael să recunoască identitatea sa evreiască și și-a schimbat numele său în Micha’el ben David. Realitatea Pămintului Sfînt, unde au avut loc evenimentele biblice, i-au deschis ochii cînd a început să realizeze că nu îl știa cu adevărat pe Dumnezeu.El a învățat căile Domnului trăind Cuvîntul lui Dumnezeu în fiecare zi.Micha’el afirmă că nu e chemat să predice prin cuvinte dar să demonstreze ca o epistolă vie a Evangheliei.Trăind poruncile el aduce prezența vie a lui Dumnezeu în viețile evreilor și a celor pe care îi întîlnește.

“ Eu cred că una din datoriile mele față de  evrei este să fiu o voce clară pregătind calea Domnului într-o pustie   spiritualî sau loc uscat” spune Micha’el.

Dumnezeu l-a învățat să nu să se amestece sau să se alăture la oricare dintre numeroasele fluxuri de confesiuni, ci să rămână ferm pe temelia Scripturii.

“Sper să ajut evreii și creștinii să-și regândească tradițiile lor și să-L vadă pe adevăratul  Mesia și să onoreze Tora. Tora nu a fost distrus, dar Dumnezeu onorează tot Cuvântul Său  de la Geneza la Apocalipsa. Întreg Cuvântul Său este îndeplinit în Yeshua (Isus)”, spune Micha’el.

Înapoi în New York

Dumnezeu l-a trimis pe Micha’el înapoi în New York în vara anului 2002, care a  continuat transformarea sa spirituală.Familia sa creștină și comunitatea au respins ideea lui de a avea origine evreiască.Duhul Sfînt l-a direcționat la o comunitate  evreiască, ortodoxă din partea de est a orașului.A fost respins și de ei cînd au aflat că el îl mărturisește pe Mesia Yeshua și refuză să se dezică de El.

După doi ani și jumătate, Dumnezeu i-a vorbit să se mute în Israel cu reședință permanentă în toamna anului 2004.El a planificat plecarea sa în Israel cu nimic în afară de cîteva haine, chitara și fără  a avea loc de trai.La numai două zile înainte de plecare Micha’el aprimit o invitație neașteptată pentru asigurare cu provizie, transport și locuință temporară în Israel.

Slujirea prin muzică

 După întoarcerea în Israel, el foarte rapid și-a făcut multe contacte și a început imediat  să organizeze concerte. A fost foarte dezamăgit cînd a realizat că mulți din poporul israelit nu-și cunoșteau Dumnezeul lor.El a plîns și a mijlocit pentru acești oameni, de unde și au luat naștere multe cîntece cu care slujește poporul Israel.

Acesta e linkul la unul din cîntecele sale: http://www.youtube.com/watch?v=6H9uEBDTaI0