Chelnerul creștin și băuturile alcoolice

ÎNTREBARE:

E păcat să lucrezi ca și chelner la un restaurant? Pe lângă mâncare, chelnerii iau și comandă de băuturi alcoolice și le servesc clientului, deci cum ar fi considerată aceasta din punct de vedere biblic?

Este alegerea clienților să consume sau să nu consume alcool și nu poți să le impui lor convingerile tale religioase, dar poți să le vestești Evanghelia și este important să faci aceasta. Gândește-te cum ai putea să faci așa ca de fiecare dată să le spui un cuvânt despre Domnul Isus Hristos. Eu am scris recent o broșură pe care doresc de acum înainte să o ofer tuturor pasagerilor care zboară alături de mine în avion și mi-a pus Domnul pe inimă să scriu și o broșură de evanghelizare pentru toți chelnerii și vânzătorii pe unde ajung să mănânc în multele mele călătorii misionare. Deci, te sfătuiesc ca să te gândești și tu cum să le spui oamenilor despre Hristos și să-L prezinți pe El și Evanghelia.

Dacă însă ai mustrări de conștiință pentru faptul că le oferi oamenilor băuturi alcoolice, atunci mai bine va fi să-ți cauți un alt loc de muncă, căci este scris:

Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire. Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osândeşte singur în ce găseşte bine. Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este osândit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat. (Romani 14:21–23)

Deci, dacă încredințarea pe care o ai îți spune că nu este bine să mai lucrezi la acel restaurant, caută-ți un nou loc de serviciu și acolo să le spui la toți oamenii despre Hristos și să fii o lumină pentru oamenii din jur. Așa să te ajute Domnul.