Este necesar la căsătorie un certificat de apartenenţă la o biserică?

Întrebare:

Exista un anumit certificat care sa confirme faptul ca frecventez o anume biserica? Când se oferă acesta si de către cine? Este nevoie de acest certificat la căsătoria unor tineri din localităţi diferite si care merg la adunările din localitățile lor?

Certificatul este o mărturie în scris şi se eliberează atunci când este solicitat undeva. De exemplu, când mergi la ambasadă să primeşti viza pentru un anumit stat, dacă printre altele spui că eşti şi creştin şi membru al unei biserici locale, s-ar putea să ţi se ceară un certificat. Atunci, dacă mergi la pastor, sunt sigur că vei primi unul. Dacă mergi să înveţi la o instituţie teologică, tot ţi se va cere un certificat despre implicarea ta în biserică locală.

Pentru că creştinii se pot căsători doar într-u Domnul, este absolut normal ca pastorii şi mal ales pastorul care va oficia cununia să se intereseze de starea spirituală a tinerilor care intenţionează să se căsătorească. Dacă el va găsi necesar, va putea să solicite şi un certificat din partea pastorului mirelui sau miresei care vine din altă localitate. Toate acestea le va face pentru binele celor care se căsătoresc şi pentru păstrarea sfinţeniei în Biserica lui Hristos.