Cealaltă față a sărbătorii Valentine’s Day

Se zice că luna februarie este dedicată dragostei. Din păcate, doar se vorbește, pentru că realitatea ne demonstrează altceva. Spun acest lucru în condițiile în care omul în mintea lui libertină a stricat multe sărbători frumoase și le-a transformat în adevărate momente ale desfrânărării. Așa s-a întâmplat și cu sărbătorea Sfântului Valentin. Deși aparent este o sărbătoare destinată iubirii, nu știu de ce acest lucru este promovat mai ales de presă doar în această dată, pe când iubirea, cinstirea, respectul și spiritul de sacrificiu trebuie să fie un mod de viață și o sărbătoare a iubirii în fiecare zi dintre soț și soție. Pentru aceasta a murit cel în numele căruia azi o mare majoritate sărbătoresc acest eveniment. Istoria ne spune că preotul Valentin a trăit pe timpul împăratului roman Claudius al III-lea. Acesta din urmă le-a interzis ostașilor romani să se căsătorească pentru a fi mai duri în lupte și pentru a-și recruta mai ușor soldații. Astfel a interzis nunțile în Imperiul Roman.

Evident, acest lucru nu făcea decât să se înmulțească imoralitatea și un preot trebuie să cunoască că imoralitatea este păcat și are menirea de a învăța ce spune Scriptura că singura posibilitate de a-ți manifesta dorințele sexuale este doar în cadrul căsătoriei. Preotul Valentin a nesocotit ordinul împăratului și a preferat să oficializeze căsătorii, ca nu peste mult timp să fie arestat și condamnat la moarte. A murit ca martir în numele căsătoriei și a ținut să arate lumii că această instituție este sfântă și trebuie de protejat cu orice preț, ceea ce nu mai vedem în zilele noastre.

În vremurile moderne au apărut o mulțime de tradiții. În Franța în anul 1496 a fost oficializată drept Ziua Îndrăgostiților, de atunci tradițiile nu au încetat să curgă și, din păcate, tradițiile rele au menirea de a distruge valorile morale și așa șubrede în societate.

Nu am văzut că în această zi să se vorbească despre dragostea adevărată, ba mai mult, am auzit că hotelurile și marele centre comerciale organizează diferite spectacole ce încurajează relațiile sexuale în afara căsătoriei. Și în mrejele acestor tentații cad atât tinerii, cât și cei căsătoriți. Prin urmare, infidelitatea, preacurvia, curvia este îmbrăcată frumos și prezentată drept dragoste, dar care aduce consecințe atât de grave atât celor implicați, cât și întregii societăți. Dragostea se manifestă cu totul diferit, ea este plină de bunătate, nu pizmuiește, nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută la folosul său, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire. Dragostea adevărată și care trebuie promovată ca un stil de viață zilnică, acoperă orice greșeală și este gata să îndure totul. Astfel definește dragostea un alt mare preot, apostolul Pavel care, inspirat de Duhul Sfânt, a lăsat aceste adevăruri pe paginile Sfintelor Scripturi,

Din nefericire, și în acest an vom vedea o altă față a acestei sărbători. Dar, marea bucurie este că mai avem tineri care nu au denaturat esența dragostei și înțeleg că dragostea înseamnă binele aproapelui tău. Ei au inițiat un proiect național numit ,,Dragostea Adevărată Așteaptă”. Prin această inițiativă organizatorii își doresc să motiveze tânăra generație să pună preț pe curățenie sexuală atât a minții, cât și a trupului și să încurajeze instituția familiei. O instituție atât de atacată în ultimul timp, dar care poate fi restaurată doar învățând societatea că putem avea una puternică doar atunci când vom avea familii sănătoase.