Ce trebuie să știi despre infidelitatea în căsătorie?

Întrebare:

Ce este infidelitatea în căsătorie? Aduce ea cu sine anumite consecințe? 

Ce trebuie să știi despre Infidelitatea în căsătorie?DEX-ul ne dă următoarea definiție a cuvântului infidelitate:

Lipsă de fidelitate, de credință; nestatornicie în sentimente, nefidelitate; spec. încălcare a credinței conjugale. 2. (Concr.) Faptă care dovedește nestatornicia în dragoste. 3. Inexactitate, neadevăr

Cu alte cuvinte, infidilitatea este lipsa de credincioșie față de partenerul de căsătorie.

Infidilitatea începe la nivelul minții

Necredința față de partenerul de căsătorie începe nu pe plan fizic, ci la nivelul minții. Dumnezeu a avertizat pe bărbații din Israel și le-a zis:

“Luați seama dar în mintea voastră, și niciunul să nu fie necredincios nevestei din tinereța lui! ,Căci Eu urăsc despărțirea în căsătorie,-zice Domnul, Dumnezeul lui Israel,-și pe cel ce își acopere haina cu sîlnicie,-zice Domnul oștirilor.-De aceea, luați seama în mintea voastră, și nu fiți necredincioși!„”(Maleahi 2:13-14)

Dacă nu înveți să-ți controlezi mintea, aceasta va aduce cu sine mari probleme în căsătoria ta.  Domnul Isus a mai spus:

“Eu vă spun că ori și cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui.”(Matei 5:28)

Odată mergeam cu taxiul spre aeroport și când m-am urcat, șoferul privea un concert cu femei aproape goale, dansând. Când l-am rugat să stingă televizorul și i-am zis că nu este bine să privească aceste murdării, el mi-a zis: “Dar ce fac eu rău? Eu nu le ating, eu nu mă culc cu ele, ce este rău în aceasta? “Nu le atingi?”,  l-am întrebat eu. “Dar oare acum după ce ai stins, nu continui tu să te gândești la ele? Oare în mintea ta nu le atingi? La cine te gândești acum, la soție sau la acele chipuri pe care le-ai văzut?” Mă bucur că acel tânăr taximetrist s-a pus pe gânduri și a recunoscut că, deși fizic nu atingea acele femei, cu mintea, în inimă, el preacurvea și astfel era necredincios soției sale.

Dragul meu, exact așa se poate întâmpla și cu tine. Ești tu fidel partenerului tău de căsătorie, începând de la minte și terminând cu trupul? Dumnezeu care este martorul oricărui legământ de căsătorie(Maleahi 2:14) urăște când unul sau ambii parteneri nu mai sunt fideli.

Dumnezeu pedepsește infidelitatea

El privește foarte serios la legământ. Încheierea legământului implică despicarea animalelor în două și trecerea printre aceste bucăți. Cursul legământul ne explică foarte bine cum erau încheiate legămintele și cât de serios privește Dumnezeu la legământ. Vă sfătuiesc să studiați acest curs foarte profund. Nerespectarea legământului aduce moartea. Aceasta însemna trecerea printre animalele despicate – “dacă nu vom fi credincioși acestui legământ, atunci Dumnezeu să Se poarte cu noi așa cum am făcut și noi acestor animale”.

Scriptura mai zice așa:

“Căsătoria să fie ținută în toată cinstea, și patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari.” (Evrei 13:4)

Infidelitatea te va lovi nu numai la judecată. Consecințele începi să le culegi acum, pentru că…

Infidelitatea lovește în trupul tău

Sunt păcate a căror pedeapsă unii oameni o vor primi doar atunci când ajung la judecată. Nu este așa însă cu privire la infidelitate. Domnul Isus numește infidelitatea curvie(Matei 5:28). Cuvântul lui Dumnezeu mai zice așa:

“Fugiți de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvîrșit afară din trup; dar cine curvește, păcătuiește împotriva trupului său.”(1Corinteni 6:18)

Curvia și preacurvia lovesc nu numai în duhul tău, ci și în trupul tău. Acest păcat distruge familii, dar în primul rând distruge pe cel ce îl practică. Nu în zadar a scris David după ce păcătuise cu Bat-Șeba:

Fă-mă să aud veselie și bucurie, și oasele, pe cari le-ai zdrobit Tu, se vor bucura.” (Psalmul 51:8)

Când David zice “oasele pe care le-ai zdrobit Tu” nu are în vedere neapărat că Dumnezeu i-a fracturat oasele. Oasele sunt un simbol al puterii și mai degrabă David arată că atât timp cât a fost infidel, Dumnezeu i-a zdrobit puterile. Aceasta și este una din pedepsele pe care le aduce cu sine infidelitatea. Lovește exact în trupul tău. Puterea în contextul acesta nu se referă doar la mușchi, ci și la puterea sexuală. Atunci când ești necredincios legământului încheiat cu partenerul de căsătorie, Dumnezeu poate să te lovească cu neputință sexuală, să zdrobească această putere în viața ta. Acest păcat te distruge nu numai duhovnicește, dar și fizic.

Infidelitatea lovește în familia ta

Iov a zis așa:

“Făcusem un legămînt cu ochii mei, și nu mi-aș fi oprit privirile asupra unei fecioare.Dacă mi-a fost amăgită inima de vreo femeie, dacă am pîndit la ușa aproapelui meu, atunci nevastă-mea să macine pentru altul, și s’o necinstească alții! Căci aceasta ar fi fost o nelegiuire, o fărădelege vrednică să fie pedepsită de judecători, un foc care mistuie pînă la nimicire, și care mi-ar fi prăpădit toată bogăția.”(Iov 31:1,9-12)

Totul se începe de la un gând pe care îl lași, pe care îl hrănești. Aceste gânduri dacă nu le oprești, te vor duce mai departe de cât ai vrea să mergi, te vor ține acolo mai mult decât ai vrea să stai și vei plăti mai mult decât îți imaginezi acum…

Dumnezeu să ne ajute să fim credincioși unii altora. Să fim cu adevărat bărbați ai unei singure neveste și neveste ale unui singur bărbat. Să spunem și noi împreună cu apostolul Pavel:

“Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime, cari se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos.”(2Corinteni 10:5)

Și înțeleptul Solomon a mai zis așa:

Păzește-ți inima mai mult de cît orice, căci din ea ies izvoarele vieții.(Proverbe 4:23)

Dragul meu, Dumnezeu vede inima și gândurile tale. El este Martorul și Judecătorul Cel drept. Păzește-ți inima de infidelitate și alege să rămâi credincios până la moarte partenerului tău de căsătorie.