Dorești să începi sau reîncepi antrenamentele la sala de shaping? Atunci iată cîteva sfaturi utile pentru ca antrenamentele să fie eficiente și să vezi rezultate în ce privește pierderea din kilograme.
Este greșit că, antrenamentele pe stomacul gol te ajută să pierzi mai repede în greutate. Studiile recente arată că organismul arde aceeași cantitate de grăsimi, indiferent dacă mănînci înainte de un antrenament cu două ore înainte sau nu. Dacă te antrenezi pe stomacul gol, metabolismul scade. Oboseşti mai rapid şi nu ai un randament bun. Mănîncă glucide (legume) cu două ore înainte de antrenament şi vei reuşi să arzi cu succes ţesutul adipos.
Unii susțin că pentru a pierde din kilogramele în plus trebuie să excluzi grăsimile din alimentația zilnică. Nu este adevărat. Deoarece grăsimile polinesaturate participă la procesul de absorbţie a vitaminelor şi te ajută să slăbeşti. În plus, reduce riscul de infarct. Desigur că, grăsimile de origine animală, nu sunt deloc bune pentru sănătate, și nici vorbă de slăbit, ba dimpotrivă, crește numărul de calorii, astfel crescînd și în greutate. Grăsimile sănătoase se găsesc în ulei de măsline, pește și nuci. Iată sursa perfectă pentru grăsimi! Dar evident trebuie să respectăm acel regim alimentar pentru un antrenament eficient, adică, să nu mîncăm proteină înainte de antrenament cu două ore, și după antrenament cu cinci ore, pentru că în acest timp are loc arderea grăsimilor.
În timpul antrenamentelor nu se bea apă.Fals! Apa este lichidul vieţii şi consumul acesteia este obligatoriu, în special în timpul unui efort fizic. Totuşi există şi aici anumite reguli după care trebuie să te conduci. Dacă vrei să afli despre ce este vorba, atunci e bine să ştii că…
Interdicţiile consumului de apă în timpul antrenamentului există doar în cazul sportului de performanţă, în rest apa trebuie să fie întrebuinţată pentru a preveni deshidratarea.
Antrenamentele de tip aerob (cele pentru arderea grăsimilor) se deosebesc prin durată şi complexitate. În timpul acestor ore, muşchii sunt puşi în mişcare din contul propriilor resurse de energie. Aşa cum durata aproximativă a unui antrenament este de 60 de minute în timpul căruia se elimină o cantitatea considerabilă de apă (prin traspiraţie) restabilirea echilibrului este mai mult decît necesară. Aşadar:
– Bea apă la intervale egale de timp, ceea ce ar însemna la fiecare 10-15 minute. Nu aştepta să simţi că-ţi este sete. Setea este primul semnal al deshidratării.
– Nu exagera cu cantitatea. Ia înghiţituri mici, astfel o sticlă de 0,5l este suficientă pe durata antrenamentului.
– Bea doar apă plată! Este exclus ca în timpul antrenamentelor să bei apă carbogazoasă. Dacă vrei să mai schimbi gustul apei, atunci adaugă lămîie (doar în cazul în care nu ai probleme cu nivelul acidităţii în stomac).
– Consumată în timpul antrenamentelor, apa contribuie la buna funcţionare a articulaţiilor şi ţesuturilor, la transportarea substanţelor nutritive. De asemenea, apa reglează temperatura corpului. Deci, apa joacă un rol important atît în timpul antrenamentului cît și pe durata întregii zile. Beți 1,5l de apă pe zi pentru a preveni deshidratarea.
Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră făcînd sport!