Ce trebuie să învețe femeile mai în vârstă pe cele mai tinere?

Presupun că întrebarea este dată din următorul pasaj biblic:

Spune că femeile în vîrstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să- şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să- şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentruca să nu se vorbească de rău Cuvîntul lui Dumnezeu(Tit 2:3-4)

Ce trebuie să învețe femeile mai în vârstă pe cele mai tinere?

Din acest text vedem că femeile mai în vîrstă trebuie să învețe pe cele mai tinere cu privire la umătoarele aspecte:

  • să aibă un caracter integru

Caracterul se dezvoltă și integritatea se învață. Deci, o femeie în vîrstă va putea învăța pe una mai tînără doar dacă ea însăși va avea o purtare cuviincioasă. Cu alte cuvinte, prin comportamentul ei cumpătat și curat le va învăța pe cele tinere aceleași calități: cumpătare și sfințenie.

Cu părere de rău, sunt femei mai în vîrstă, care în loc să pună accentul pe un caracter integru, le învață pe cele mai tinere cum să-și manipuleze soții. Scriptura ne spune că ele trebuie …

  • să-și iubească bărbații

Și e foarte importantă ordinea, bărbații și apoi copiii. Multe femei fac greșeala să acorde mai multă atenție copiilor decît soțului. Dacă Dumnezeu a accentuat această ordine, înseamnă că doar așa va aduce împlinire în familie. Copiii învață să-și respecte tatăl dacă vede cum mama îl iubește pe el și o vor iubi și pe ea pentru acesta, iar dacă mama se concentrează doar pe copii, aceștia vor deveni egoiști, nerespectuoși și nu neapărat o vor iubi pe ea. Din aceeași dragoste izvorăște și supunerea fața de el. Nu în zadar Dumnezeu a stabilit acestă ordine. Înțelepciunea Lui este desăvîrșită!

  • să-și iubească copiii

Copiii sunt un dar de la Domnul, dar și o mare responsabilitate, de aceea dragostea pentru ei trebuie să fie una ziditoare, care îi va călăuzi spre Dumnezeu.

  • să-și vadă de treburile casei

O soție tînără trebuie să fie învățată să-și facă din casa ei un colț de rai. Căminul pămîntesc trebuie să fie plin de fericire, ca și cum ai deschide puțin perdeaua și ai vedea bucuria și fericirea cerească. Dar ca toate acestea să fie reale, e necesar pentru o soție să se concentreze la nevoile familiei ei.

Pentru o mai bună înțelegere a relațiilor din familie vă invit să faceți studiul Căsătorie fără regrete.

Dumnezeu să ne ajute să fim femei care învață pe altele și cu vorba și cu fapta!