Un nou record – 290 de legăminte semnate în două zile

O echipă din patru persoane din Organizația creștină ”El-Șadai” au lucrat intens timp de două zile în șase sate din r. Anenii-Noi. Seminarul a avut loc pe data de 5-6 februarie curent la care 290 de elevi au hotărât să-și păstreze puritatea până la căsătorie din cei 362 de elevi care au participat la lecții.

Elevii din satele Spea, Roșcani, Delacău, Gura Bâcului, Șerpeni și Bulboaca au avut posibilitatea să parcurgă lecția ”Despre virginitate” din cursul de studiu biblic ”Ce spune Biblia despre sexualitate?”. La aceste seminare, elevii au învățat despre relațiile sexuale din perspectiva lui Dumnezeu și au înțeles importanța abstinenței până la căsătorie.

În satul Spea, lecția a fost asistată de către profesorii de psihologie și educație fizică. Ei au rămas foarte impresionați de cele auzite și au apreciat tema discutiei, spunând că tinerii aveau nevoie să audă așa ceva! 

Una din elevele din clasa a 9-a a spus că este imposibil să te păstrezi curat până la căsătorie în zilele noastre, dar când a auzit că la Dumnezeu există o nouă șansă, a semnat legământul și a cerut încă două pentru prietenele ei. 

În satul Serpeni, mai mulți profesori au asistat la această lecție. La sfărșitul ei, atât profesorii, cât și elevii au apreciat proiectul și pe acei care au predat:

„Noi am ascultat cu plăcere și credem că mulți ne vom schimba direcția și cursul vietii.” 

În satul Gura Bâcului, doi prieteni au înțeles că Dumnezeu dă o soluție și pentru fete, și pentru băieți. Ambii au semnat legământul și au mai luat câteva pentru alți prieteni de-ai lor. 

Iulia, șefă de clasă în una din școlile în care a fost predată lecția ”despre virginitate”, a luat un manual de studiu ”Sexualitatea din perspectiva Bibliei” pentru temele de discuții la orele de diriginție. 

La sfârșitul unei lecții prezentată în satul Serpeni, unul dintre băieți a scris o scrisoare de multumire celor care le-au predat lecția:

”Credem că mulți dintre noi își vor schimba direcția în drumul vieții. Această oră delicată ne-a informat despre ce trebuie și cum trebuie să facem ca să nu greșim.” 

”Toți acei care au participat la lecție, au luat decizia să spună și altora despre soluția oferită de către Dumnezeu pentru această problemă”, a menționat Viorica Vâlcu, coordonatorul seminarelor.