REFLEXOTERAPIA – Ce spune Dumnezeu în Biblie?

Întrebare:

Știu că reflexoterapia se bazează și pe vindecarea prin energie și își are originea în culturile orientale. Ce spune Biblia referitor la lucrul acesta?

Pentru că nu cunosc prea mult despre această metodă de terapie, am căutat să mă informez de pe Internet și am găsit mai multe definiții a ceea ce este REFLEXOTERAPIE dar cred că cea mai cuprinzătoare este aceasta:

Reflexoterapia – este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).  Este un masaj digital executat pe extremitatile corpului (picior, mana, cutie craniana, ureche), in scopul reechilibrarii circulatiei sangvine, limfatice, imbunatatirii activitatilor organelor interne si a metabolismului, precum si cresterea capacitatii imunitare a organismului. Zonele reflexogene sunt puncte care sunt in stransa legatura cu organele interne ale corpului.

Am mai aflat din cele citite că acest fel de terapie nu-și are originea strict în China, ci a fost practicat și în Egiptul Antic, și în Africa și deci, este ceva folosit pe larg. Dar și la poporul nostru, dacă mergi la țară, vei vedea că oamenii au metode și procedee de a se trata care pot fi ușor calificate ca fiind asemănătoare acestui sistem.

În măsura în care cunosc Biblia și această metodă de tratament, nu găsesc să fie ceva de condamnat. Dar, admit că pot fi lucruri pe care nu le cunosc și voi fi recunoscător celor care știu mai multe și vor veni să completeze acest articol cu informațiile care lipsesc plasând comentarii.