Ce să facă băiatul care a fost refuzat când a cerut fata în căsătorie?

ÎNTREBARE: Pace frate pastor. Doresc să vă adresez o întrebare legată de căsătorie. Am cunoscut o fată, studentă la o școală biblică, eu la fel eram în slujire. Am decis să-i fac o propunere în căsătorie dar înainte de asta m-am rugat și am aflat careva informație despre ea inclusiv de la pastorul bisericii unde este membru. Mi s-a părut o alegere potrivită mai ales că pastorul a spus că nu a auzit lucruri neplăcute despre ea. Am vorbit cu domnișoara și i-am spus intențiile mele. Ea și-a luat un timp de rugăciune, s-a gândit vreo două săptămâni, intre timp, i-am scris dacă are careva întrebări să mi le adreseze. După această perioadă ne-am văzut și ea mi-a acceptat propunerea. După asta ne-am văzut săptămânal vreo două luni, ne vedeam în locuri publice, discutam, înainte de asta nu ne cunoșteam. Am propus ca să facem cunoștință cu părinții la care ea a dorit să mai amânăm. După aceste două luni, a mai încetat să răspundă la telefon, doar mai scria mesaje spunând că este ocupată. Într-un final, am reușit să iau legătura cu ea și am întrebat ce se întâmplă, la care mi-a răspuns doar ca nu mai simte nimic față de mine, și a refuzat sa ne vedem ca să discutăm această situație ca doi oameni maturi. Am contactat păstorul bisericii ei, el tot nu a știut ce să-mi spună cu privire la această situație. La fel și câțiva cunoscuți comuni, au rămas surprinși de situație
Am cunoscut o altă fată, dintr-o biserică din Chișinău, înainte de a lua legătura cu ea, am întrebat câteva persoane despre ea, la fel mi s-a părut o fată bună din spusele lor. Am contactat-o ne-am văzut și i-am spus despre intențiile mele și i-am propus căsătorie. I-am comunicat despre dorința mea de a merge la mine în sat și a sluji în biserică dar m-am pomenit ascultând că la sat nu este perspectiva și ca salariu e mic și nu ai unde lucra. Chiar toate încercările mele de ai explica cum eroii credinței din Evrei 11 au reușit să facă lucruri mărețe au fost inutile. Ea însă mi-a explicat cât de mulți bani trebuie să câștigi ca să întreții o familie, și că altfel nu avem viitor. Aici istoria a fost scurtă, i-am explicat situația, am ajuns la consens și am încetat să ținem legătura. Cu părere de rău, acestea nu au fost singurele cazuri, dar acestea m-au marcat mai tare.
Acum de fiecare dată când mă gândesc că trebuie să fac acest pas pentru a întemeia o familie, mă apucă frica că iar din anumite motive voi fi refuzat, recunsoc, am multe neajunsuri, chiar și spirituale, mereu mă lupt. Dar această frică mă paralizează, mă face să nu fiu eu, mă lasă fără cuvinte. Dintotdeauna am fost serios în această privință, nu am ieșit la întâlniri pentru a-mi satisface poftele firii. Și recunosc că frica este în detrimentul meu mai mult decât motivele acestei frici. Știu și cred că Dumnezeu a pregătit ajutorul potrivit pentru mine dar nu doresc să mai trec prin experiențe de acestea neplăcute, de asta nu mă simt liber când doresc să inițiez o relație. E un cerc vicios.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice cuvânt de încurajare sau sfat.

LINK-URI:
Seminarul “Banii și Posesiunile – în căutarea fericirii” , Coșnița, Tabăra “Prietenia”, 25-27 mai 2018
https://www.facebook.com/events/2028940084028423/

Tabăra Limbă Engleză (la care va fi studiat cursul “Într-o zi mă voi căsători” în limba engleză), 3-12 august 2018
https://www.facebook.com/events/569468800054316/

Biserica Bunavestirea din Chișinău
Str. Ciocârliei 2/8, Chișinău
tel: +37369043143
Servicii divine:
duminică, 14:00
marți, 18:00 – ora tineretului
joi, 17:30 – studiu biblic