Ce fel de iubire promovează unele partide politice?

 Deja de mai mulți ani unele partide ne îndeamnă să iubim românește. Sună straniu acest îndemn al partidelor care se numesc liberale. Ba mai mult, unii lideri ai acestora se laudă pe la posturile de televiziune că ei sunt acei care au renăscut sărbătoarea iubirii. Este evident că ceea ce au făcut ei nu este decât o altă metodă de a se promova, doar că în spatele acestei promovări stă o sărbătoare păgână. Promotorul cel mai vehement al sărbătorii Dragobetelor în Republica Moldova, bine se știe, este Partidul Liberal, care pretinde că este un partid al tinerilor liberi. Și se mândresc prin vocea liderului lor că ei și numai ei țin la tradițiile românești și au readus esența acestei sărbători în spațiul dintre Nistru și Prut.

Nu știu în ce măsură cunosc liderii acestor partide, dar sărbătoarea pe care ei o promovează are origini păgâne și nu face altceva decât să încurajeze tinerii să ducă un mod desfrânat de viață. Pare dur, dar aceasta este realiatea, pentru că eu nu aș dori ca fata mea să fie sărutată în această zi de oricine, așa cum pretind cei care promovează de zori sărbătoarea dată. Eu îmi doresc pentru copiii mei familii trainice unde fidelitatea și iubirea adevărată, descrisă în Sfânta Scriptură, să domine, nu ceea ce înseamnă dragobete și ceea ce răspândesc unele partide liberale. Sunt sigur că moșii și strămoșii noștri nu au sărbătorit Dragobetele așa cum afirmă liderul liberalilor moldoveni, ci ei au avut familii frumoase cu mulți copii pe care i-au educat în spiritul muncii și a sacrificiului față de oamenii din jur. Moșii și strămoșii noștri nu au umblat cu sărutatul prin oraș, ci s-au ținut de casele lor și de muncă.
Am mai scris și în alt număr cine a fost Dragobete, conform mitologiei dacice. Acest tânăr, care se presupune că a dus un mod imoral de viață, este astăzi venerat de câteva partide politice. Nu m-ar mira dacă într-o zi sărbătoarea Dragobete va fi introdusă în programul politic al unora din aceste partide. Acum nu înțeleg cum putem avea binecuvântarea lui Dumnezeu peste țara noastră dacă acei de care depinde binele țării se aventurează din răsputeri în celebrarea cu fast a unor sărbători total străine Cuvântului lui Dumnezeu și moralității creștine?

Mai bine liderii politici ar lucra în cel mai serios mod pentru binele oamenilor nu prin sărbători păgâne, ci prin fapte specifice, pentru că în campania electorală nu vor fi întrebați cum au sărbătorit Dragobetele, ci cum au îndreptățit votul acordat acum patru ani în urmă.