Ce este şi nu este abstinenţa?

Cu două zile în urmă am publicat un articol în care mi-am exprimat părerea cu privire la şcoliile de vară organizate de un număr de organizaţii care au instruit peste 1000 de tineri din ţară aşa ca aceştia din urmă, la rândul lor, să meargă şi să le spună colegilor despre pericolul infectării cu HIV/SIDA. La citirea articolului de pe portalul http://www.allmoldova.com nu eram sigur ce înţeleg organizatorii acestei instruiri prin definiţia “relaţii sexuale premature”. Azi am citit despre aceast eveniment şi la portalul Iată ce a înţeles un elev, care a participat la acest seminar despre abstinenţă, sau cu alte cuvinte, iată definiţia abstinenţei care i-a fost transmisă lui în cadrul acestei instruiri. Citez din articol:

Baiat, 13 ani: “Cea mai buna cale de a nu se infecta cu HIV este abstinenta. Ar trebui sa se abtina pana cand isi vor cunoaste destul de bine partenerul, pana cand vor capata o varsta anume cand ei vor crede ca sunt pregatiti.” (Citit tot articolul)

Cum vedeţi, băiatul nu spune nimic despre căsătorie. Pentru el relaţii sexuale prematurie înseamnă a avea relaţii cu cineva pe care încă nu-l cunoşti sau când cineva crede că încă nu este pregătit pentru a întreţine relaţii sexuale. Ce mare înşelare! Orice relaţie sexuală în afara căsătoriei este una imorală şi nu va scăpa nepedepsită de Dumnezeu care spune:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Epistola către Evrei 13:4)

Vreau doar să precizez care este diferenţa dintre curvie şi preacurvie. Curvie este orice relaţie sexuală în care se încadrează doi parteneri care nu fac parte dintr-un legământ de căsătorie. Preacurvie este orice relaţie sexuală în care cel puţin unul din parteneri face parte dintr-un legământ de căsătorie. Toţi cei necăsătoriţi care îşi permit să aibă relaţii sexuale înainte de căsătorie comit curvie şi vor purta consexinţele păcatelor ce le fac. Una din consecinţe este HIV/SIDA. Şi să nu creadă nimeni că este atât de isteţ şi şiret încât să poată scăpa de pedeapsa lui Dumnezeu. El este Atotputernic şi spune:

Şi pentruce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină, şi ai înbrăţişa sânul unei necunoscute? Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului, şi El vede toate cărările lui. Cel rău este prins în însăşi nelegiuirile lui, şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsă de înfrânare (abstinenţă), se va poticni din prea multa lui nebunie. (Proverbele lui Solomon 5:20-23)

Nu te lăsa înşelat de cei ce vin să-ţi dea o definiţie greşită a abstinenţei şi o “educaţie sexuală” imorală!