Ce credeți despre schimbarea numelui legii antidiscriminare?

Întrebare:

Astăzi la noutăți a fost anunțată schimbarea numelui proiectului controversat de le lege antidiscriminare care include sintagma “orientare sexuală”. Cunoașteți cumva unde poate fi găsit acest proiect nou  de lege? Care credeți că este logica schimbării numelui legii? A fost eliminată această sintagmă din noul proiect de lege?

Da, așa este, astăzi Guvernul a luat hotărârea să schimbe denumirea legii antidiscriminare. De acum se numește “Lege cu privire la egalitatea de șanse”. Citesc proiectul și caut să înțeleg acum care este sensul acestei schimbări, dar cred că este o încercare de a schimba accentele și a da o altă înfățișare lucrurilor, pentru că în esență, este aceeași lege. Textul integral poate fi găsit aici și vă invit să-l citiți în întregime. Este important pentru fiecare creștin să citească textul și să-l cunoască bine, să se expună și să ia atitudinile care se fac necesare pentru că aceasta are implicații directe în ce privește libertățile creștinilor să-și practice credința.

Lege_cu_privire_la_egalitatea_de_sanse

La începutul documentului, (Articol 1, punct 1) se face impresia că sintagma “orientare sexuală” a fost exclusă. Mai târziu, însă, această sintagmă apare în punctul 1 al articolului 7 care abordează angajarea în câmpul muncii.

Invit creștinii specialiști în drept să se expună cu privire la noua variantă a legii antidiscriminare redenumită “Legea cu privire la egalitatea de șanse”.