Ce credeti despre declaratia prim-ministrului Vlad Filat vizavi de proiectul de lege anti-discriminare?

Vă invit să urmăriţi mai jos declaraţia prim-ministrului Vlad Filat pe marginea proiectului de lege anti-discriminare, acordată sitului Privesc.eu, astăţi, 9 martie. La minutul 50:25.

Redau mai jos declaraţia integrala al lui Vlad Filat cuprivire la proiectul de lege anti-discriminare sub formă de text:

„Această lege nu are obiectiv legalizarea persoanelor care fac parte din grupul minoritatilor sexuale. Aceasta lege este mult mai complexa si reiesa din angajamentele noastre cu partenerii europeni. Aici ţine şi de nediscriminarea femeilor, copiilor. Ţin să aduc în atenţia Dstră că anul trecut noi am ratificat Conventia ONU care vizează protecţia persoanelor cu dizabilitati fizice. Aceasta lege are si elemente care vizeaza implementarea acestei Conventii. Aceste aspecte, care, intr-o maniera foarte si foarte tendentioasa sunt scoase in prim plan si se incearca de a tensiona situatia, pe mine ma mira ca in parte sunt facute de oameni care se bat cu pumnul in piept de dimineata pina in seara ca sunt europeni si au relatii foarte bune in Europa. Si inca un lucru as vrea sa mentionez ca procesul este continuu, s-a depasit faza discutiilor in Guvern, urmeaza o procedura care va contine, presupun, dezbateri si audieri in procesul parlamentar de adoptare a acestui proiect de lege. Vreau sa va spun ca avem un sir de amendamente deja care reiese din amendamentele aprobate de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei ce tin, de ex. de biserica, ce tin, de exemplu, de anumite restrictii vizavi de asa situatii cum ar fi infierea copiilor de catre familiile care fac parte din grupul minoritatilor sexuale. Lucrurile acestea le vom discuta in Parlament iar legea care va fi aprobata va contine si un compromis cu societatea. Insa noi trebuie sa intelegem ca nu suntem o tara care sa traim sub o forma foarte izolata, sa spunem asa. Noi urmeaza sa ramanem atasati la valori si principii, sigur reesind din specificul pe care il avem, dar in limitele rezonabile. Avem experientele ale unor tari care sunt deja membrii ai UE, care spre ex. au adoptat norma legala nationala, avand in vedere si acest specific. In concluzie, lucrurile sunt grabite in a trage concluzii si avem de muncit. Si ar fi bine ca toate lumea sa munceasca in sensul in care sa ajustam aceasta lege in realizarea compromisului necesar.”