Ce ar fi dacă nu ar exista emoțiile?

De multe ori pe rețelele de socializare sunt scrise diferite istorioare de dragoste, care prezintă momente fericite sau nu din viața îndrăgostiților. Ele sunt pline de emoții, care greu le descrii prin cuvinte. Citind acele statuturi mă găndeam ce s-ar fi întâmplat cu oamenii din întreaga lume, dacă nu ar exista emoțiile? Așa că am hotărânt să fac un sondaj pe rețeau de socializare odnoklassniki.ru. Vreau să vă prezit ce se poate întâmpla cu omenirea dacă ar dispărea emoțiile după părerile oamenilor.

75% au spus că dacă nu ar fi emoțiile, lumea din jurul nostru ar fi foarte rea. Toți se vor gândi doar la ei și astfel se va dezvolta egoismul încă de la o vârstă fragedă. Mă gândesc ce s-ar întâmpla cu copii noștri, care vor trăi în așa societate? Cred că va fi complicat să crești înconjurat de oameni, care caută doar binele lor și a nimănui altcuiva.

20% din cei care au votat au spus că dacă ar dispărea emoțiile sau nu ar exista, unicul lucru care le mai rămîne să îl facă este să moară de plictiseală. Interesantă variantă de răspuns. Mă gândeam de ce așa? Oare tot ce le trebuiește oamenilor pentru a trăi sunt doar emoțiile? Dacă este așa, îmi pare rău că din cauza lor poate să crească mortalitatea în țara noastră. Și doar 5% a spus că emoțiile nu sunt cel mai important în viață. Poți să trăiești fericit fără să te bazezi pe emoții.

Din acest sondaj am văzut că pentru oameni, emoțiile sunt baza vieții. Nu pot nega faptul că ele nu joacă un rol important în viața fiecăruia, dar nici nu văd sens să te sinucizi dacă nu ar exista ele. În Psalmi 20:7 este scris: ” Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.” Noi nu trebuie să ne încredem doar în emoțiile pe care le avem, pentru că ele sunt de scurtă durată. Însă Numele Domnului nostru este veșnic. Încrede-te în El!