Este îngăduit să te căsătorești cu o altă femeie dacă ai copil născut din adulter?

Întrebare:

Doi pocăiți, sau cel puțin așa se cred ei (de ea nu mai știu), au făcut în curvie un copil (adică nefiind căsătoriți), iar mama copilului a ales să curvească mai departe cu alți bărbați, a ales să fie cu alții decât cu tatăl copilului. Eu mai am responsabilitatea să mă căsătoresc cu ea? Îmi pot întemeia o familie creștină, ținând cont de faptul că ea nu-și dorește căsătoria și mă disprețuiește? Eu cred că sunt liber, cu toate că trăiesc întotdeauna un sentiment de vină.
Mulțumesc.

Am scris anterior un articol în care era o problemă similară când cineva dorea să se recăsătorească cu persoana cu care a căzut în adulter și au dat naștere unui copil. Aici însă situația este diferită.

Nu aveți cum să nu trăiți cu sentimentul de vină, după ce ai călcat porunca Domnului Isus Hristos și ai comis adulter și ați dat naștere la un copil care nu se poate bucura acum de o familie integră și fericită. Dacă mama copilului nu vrea să se căsătorească, nu ești obligat să te căsătorești cu ea, căci căsătoria poate fi doar cu bună înțelege și cu dorința ambelor părți.

Dacă dorești să te căsătorești cu o altă femeie, poți să te căsătorești, căci este mai bine să te căsătorești decât să arzi de dorința sexuală care pune presiune asupra ta și este scris:

Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. (1 Corinteni 7:2)

Presupun că femeia care va accepta să meargă în căsătorie cu tine va fi cu mari temeri și s-ar putea la primul motiv din partea ta să devină controlată și apăsată de gelozie și atunci va fi greu să zidiți o relație. Trebuie să fii foarte atent și înțelept și să fugi de orice se pare rău și te poate atrage din nou în adulter.

Nu uita că ești tatăl copilului și trebuie să te îngrijești de el. Trebuie să-i împlinești nevoile lui fizice de hrană și îmbrăcăminte, dar cele mai importante nevoi ale lui sunt cele spirituale și trebuie să-i dai învățătură din Cuvântul lui Dumnezeu. Va fi greu, având în vedere că prin însăși nașterea lui te-ai compromis mergând la adulter. Aceasta însă nu trebuie să te oprească. Fă-ți disciplina să te întâlnești cu el zilnic, să petreci timp și să-l înveți din Biblie ca să-l păzești de căile pe care ați mers tu și mama lui și să nu fie și viața lui plină de rană și rușine.

Dacă locuiești în Republica Moldova sau dacă ai posibilitate să vii, te invit la festivalul de studiu biblic, care se va desfășura în perioada 25-30 iulie, la tabăra “Prietenia” din localitatea Coșnița, raionul Dubăsari și acolo vom studia cursul “Căsătorie fără regrete”. Tocmai vom studia despre divorț, recăsătorie, creșterea copiilor și administrarea banilor în căsătorie. Pentru informații suplimentare contactați la 069966779 sau la info@precept.md.