Este în regulă căsătoria dintre soția ortodoxă și soțul evanghelic?

Întrebare:

Doamne ajută, aș avea și eu o întrebare. Eu sunt ortodoxă și, de curând, m-am căsătorit religios în Biserica Ortodoxă cu soțul meu, care e evanghelic. E în regulă? Am făcut un păcat, căsătorindu-mă cu cineva de altă religie? Ce ar trebui să fac ca să intram în drepturile bisericii? Ar fi bine dacă soțul meu ar accepta să se boteze la ortodocși, dar încă nu e timpul, cred eu, să-l pun în această situație, pentru că el nu știe nimic despre ortodoxie, dar cu bucurie va spun că a început să-și facă Sfânta Cruce și e foarte atent să fie corect făcută. Ce mă sfătuiți sa fac? Măicuța Sfânta sa va ocrotească.

Din mesajul Dvs. mi-am dat seama că soțul Dvs. a fost evanghelic doar cu numele, pentru că dacă ar fi soț evanghelic cu adevărat, adică dacă ar fi soț născut din nou, niciodată nu s-ar fi căsătorit cu o femeie, care nu este încă născută din nou.

Dacă a acceptat să fie cununat în Biserica Ortodoxă se pare că el deja se consideră ortodox și este și o mărturie că el deja este în drepturi de ortodox, altfel, teoretic, nu avea cum sa vă fie administrată cununia.

Eu va sfătuiesc acum sa începeți împreună cu soțul să studiați sistematic Biblia și să vă rugați împreună ca să vă călăuzească Dumnezeu în credința adevărată ca să moșteniți viața veșnică.