Este îngăduită căsătoria cu vărul primar al fostului soţ?

Este îngăduită căsătoria cu vărul primar al fostului soţ?Întrebare :

Doresc să cunosc dacă este păcat să întreţin relaţii sexuale cu vărul primar al fostului soţ ?

Nu cunosc în detalii cazul la care vă referiţi şi nu pot din întrebare să-mi dau seama până la urmă, dar orice relaţie sexuală în afara căsătoriei, este păcat şi nelegiuire care aduce consecinţe grave pe acest pământ şi pentru eternitate. Dumnezeu spune foarte clar şi categoric:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Dacă aţi divorţat cu soţul din motivul relaţiei sexuale cu vărul lui primar, sau cu oricare altă persoană – aţi curvit şi trebuie să vă pocăiţi.

Dacă soţul Dvs. a decedat, sau v-a părăsit şi după aceasta aţi întrat într-o relaţie sexuală cu verişorul lui primar, ori cu orice alt bărbat, înainte ca să vă căsătoriţi şi să vă cununaţi – aţi comis curvie şi trebuie să vă pocăiţi de păcatul vostru care va aduce consecinţe.

Dacă acum nu faceţi parte dintr-un legământ de căsătorie după ce soţul a decedat sau v-a părăsit şi aţi fost cerută în căsătorie de verişorul lui primar, nu există nici o poruncă a lui Dumnezeu care să vă interzică căsătoria, dacă el este tot creştin.

Presupun că aţi pus întrebare din motiv că vă temeţi să nu fie aceasta o relaţie de incest. În cartea Levitic din Vechiul Testament, la capitolul 18 sunt prezentate toate relaţiile care sunt incest şi sunt interzise de Dumnezeu.

Vă sfătuiesc să studiaţi cu atenţie textul şi să reveniţi cu întrebările care vă pot apărea.