Cartea „Tu aparții lui Dumnezeu: Trăiește o viață sfântă!”

 photo Tuapar21B0iiluiDumnezeu_zpsb130dc30.pngDumnezeu ne cheamă la o viaţă de bucurie, ascultare şi încredere. El ne cheamă să fim diferiţi de oamenii din jurul nostru. Ne cheamă să fim sfinţi.

În societatea în care trăim, cuvântul sfinţenie sună arhaic sau „demodat“. În rarele ocazii în care cuvântul sfânt apare în conversaţiile noastre, majoritatea oamenilor îşi imaginează un preot, o biserică, un călugăr, o icoană bizantină şi viaţă lipsită de veselie, bucurie şi bună dispoziţie.

Poate că asociezi conceptul de sfinţenie cu o atitudine de falsă moralitate etalată de un membru al clerului. Sau poate cuvântul sfânt îţi provoacă un sentiment de înfrângere sau descurajare la gândul unei vieţi perfecte pe care ştii că nu o vei atinge niciodată.

Scopul nostru în acest studiu este să corectăm aceste noţiuni greşit înţelese şi să te ajutăm să vezi că, de fapt, cheia adevăratei fericiri este o viaţă de sfinţenie. Sfinţenia nu este un standard imposibil de atins. Viaţa sfântă este o viaţă plăcută lui Dumnezeu, care arată clar tuturor că tu Îi aparţii. Sfinţenia este calitatea care îl face pe credincios uşor de deosebit de necredincioşi.

Deşi este neînțeleasă de mulți, sfinţenia este un concept biblic, menţionat în Biblie de peste şase sute de ori. În anumite cărţi din Biblie, cum ar fi Leviticul, sfinţenia este tema principală. Dacă sfinţenia este un concept biblic atât de important, atunci trebuie să ştim ce este şi care sunt expresiile acesteia în vieţile noastre.

Citește mai departe…