Recomand o carte despre puterea iertării

Dacă aveți dificultăți în a ierta anumite persoane și cunoașteți limba engleză, vă recomand să citiți cartea ”After the Heavy Rain” de  Sokreaksa S.Himm.

Am găsit această carte când mă aflam în misiune în Cambodgia și am rămas adânc impresionat de felul cum a lucrat Dumnezeu în viața autorului Sokreaksa S. Himm, care la vârsta de 12 ani a supraviețuit genocidului regizat de liderul comunist Pol Pot în țara lor. A văzut cu ochii săi cum i-a fost omorâtă familia, a fost lovit și el și aruncat în groapa comună, dar prin minunea lui Dumnezeu a supraviețuit și a reușit să fugă. Acolo la mormânt a jurat să-și răzbune familia și toată viața a căutat pe ucigași să-i omoare, până a devenit creștin. Apoi, a avut o lungă și apăsătoare frământare de ani de zile când nu a putut să ierte pe ucigași. Prin puterea lui Dumnezeu și la călăuzirea Duhului Sfânt a mers în satul său natal, a întâlnit pe ucigași, i-a iertat și le-a spus Evanghelia. Apoi, a construit o școală pentru copiii lor și le-a făcut bine. Este o foarte puternică mărturie creștină și dacă aveți posibilitate, vă recomand să procurați cartea și să o citiți. Cu părere de rău, încă nu există în versiune Kindle.

Fiind în orașul Phnom Penh am vizitat și închisoarea S-21 unde au fost torturați și omorâți 14.000 de oameni nevionvați în timpul regimului comunist. Dacă dorți să aflați mai mult vă recomand cartea ”A History of Democratic Kampuchea”, pe care am procurat-o la acel muzeu. Tot la muzeu am întâlnit pe Chum Mey, unul din foarte puținii supraviețuitori ai acestei închisori și am procurat de la el cartea “Survivor”, a cărei autor este.  Recomand și această carte tuturor care doresc să afle mai multe despre tragedia prin care au avut să treacă locuitorii Cambodiei.