Când ultima dată le-ai făcut complimente părinţilor tăi?

Iată că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă şi cu siguranţă mulţi dintre noi vom merge în vizită la părinţi. Ne place mult cînd părinţii ne întîlnesc cu drag, cu mesele încărcate, cu voie bună, nu-i aşa? Dar aş vrea să te întreb: cînd ultima dată te-ai uitat în ochii lor pentru a le spune cît sunt de dragi şi preţioşi pentru tine, cît de mult îi iubeşti? Sau relaţiile voastre au ajuns într-o rutină? Care a fost ultimul tău compliment adresat mamei tale sau tatălui tău?

Poate că e cazul să-ţi pui timp de o parte şi să le dedici o poezie, un cîntec sau o scrisoare de dragoste, de recunoştinţă? Iar dacă ştii că i-ai supărat cu ceva să-ţi cer iertare? Poate că niciodată nu l-ai îmbrăţişat pe tatăl tău pentru că a fost întotdeauna rece cu tine. Este cazul să o faci.

Să ştii că complimentele, cuvintele sincere sunt un leac vindecător pentru inima părinţilor tăi. Cadourile nu le pot substitui. Viaţa este scurtă. Nu-i vom avea pe părinţi alături veşnic. Este o bucurie de scurtă durată de care trebuie să beneficiem la maxim.