Când soțul se eschivează de la relația intimă

► INSTAGRAM? Urmărește pagina Pastorului Vasile Filat: http://bit.ly/2mul2Ml
► ABONEAZĂ-TE la canalul nostru de Youtube: http://bit.ly/2m6kaNo

În acest video, dau soluții din Cuvântul lui Dumnezeu pentru restabilirea păcii și liniștii sufletești în cazul femeilor a căror soți se eschivează de la relații intime.

Una dintre aceste femei a descris situația ei astfel:

„Sunt creștină și soțul meu, la fel, este creștin. Am primit binecuvântarea în biserică. După ce m-am căsătorit cu el, mi-am dat seama că este foarte rece cu mine. El nu vrea să avem relații conjugale și spune că nu poate. Am mers împreună la doctor și nu îl poate ajuta. Totul depinde de el. Acum avem peste 15 ani de căsătorie și avem foarte rar relații intime. Din cauza asta ne certăm foarte des. Vă rog să mă sfătuiți ce să fac.”

Relația intimă este o datorie conjugală

Îmi pare rău să aud de această situație, care este destul de frecventă în familiile creștinilor care nu înțeleg că relația intimă este o datorie conjugală precum este scris:

”Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre.” (1 Corintieni 7:3-5)

Bărbații, dar și femeile care ascultă acest mesaj și se eschivează să împlinească calitativ datoria conjugală trebuie să fie conștienți că păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu care a poruncit aceste lucruri și împotriva partenerului de căsătorie pe care îl expun la ispitele Satanei și că vor da socoteală pentru acest păcat.

Vă sfătuiesc să vă cercetați dacă nu ați făcut greșeli care să-l fi adus pe soț la starea când a devenit total dezinteresat de relația sexuală. Nu v-ați eschivat cumva de la relația sexuală când erau copii mici sau cu alte motive? Sau poate ați arătat nemulțumire față de el în plan sexual și niciodată apreciere? Sau poate ați fost neglijentă și ați creat un anturaj care nicicum nu l-a mai dispus la relație sexuală? Trebuie să vă cercetați și dacă vreunul din aceste lucruri este valabil, să vă cereți iertare și să le îndreptați. Iar dacă sunteți bărbat și ați hotărât să vă pedepsiți nevasta prin eschivare de la relația intimă, faceți un mare păcat și vă veți purta osânda. Aceasta este valabil și pentru femeile care aleg să-și pedepsească bărbații prin eschivare de la relația intimă.

Dacă soțul a devenit impotent

Dacă soțul, într-adevăr, a devenit impotent și nu mai poate întreține relații sexuale, nu veți putea schimba această situație. Puteți doar să vă schimbați atitudinea. Apostolul Pavel spunea că Domnul i-a pus un țepus în carne care îi crea discomfort. Aceasta nu ținea de relația sexuală, căci el nu era căsătorit, dar putea fi o persoană care îi creea probleme. Pavel de trei ori a cerut lui Dumnezeu să-l elibereze, dar apoi a înțeles că aceasta este pentru binele lui, ca să nu se îngâmfe și ca să înțeleagă că harul lui Dumnezeu îi va fi deajuns. Din moment ce a înțeles aceasta, apostolul și-a recăpătat pacea chiar dacă situația nu s-a schimbat. Veți întreba ce are aceasta cu traiul cu un soț care se eschivează de la relația sexuală? Este o situație pe care nu o puteți schimba și care trebuie să o primiți din mâna lui Dumnezeu, care a spus astfel:

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. (Iacov 1:2-4)

Cere de la Dumnezeu să-ți dea pace și liniște în inimă, tot așa cum cer acest lucru și femeile care nu sunt căsătorite și adolescentele care sunt sub presiunea dorinței sexuale dar care încă mai trebuie să aștepte ani până se vor căsători.

Îndeletnicește-te cu lucrurile sfinte așa cum a făcut prorocița Ana, care, după fecioria ei, a trăit șapte ani cu soțul și apoi a rămas văduvă. S-a îndeletnicit cu postul și cu rugăciunea. Astfel inima și mintea ei au fost îndreptate totdeauna spre Dumnezeu. Dacă te vei gândi continuu la gravitatea situației pe care o ai și la faptul că nu poți nicicum întreține relații sexuale cu soțul, aceasta va adăuga la presiunea, neliniștea și tulburarea pe care o ai.

Nu te expune la nimic care aprinde pofta sexuală

Ai grijă să nu-ți expui mintea la nimic care aprinde pofta sexuală, după cum este scris:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Vezi că lucruri care aprind pofta sexuală pot fi nu doar pornografiile sau alte materiale cu caracter sexual explicit. Dorința sexuală ți-o pot trezi și discuțiile cu anumite persoane, filme care subtil te fac să te crezi nefericită pentru că nu întreții relație sexuale și care te fac să nu mai pui preț pe fericirea veșnică cu Dumnezeu în Împărăția Lui. Începe să studiezi profund Scripturile și să-ți îndrepți mintea spre lucrurile veșnice.

Studiază cursul biblic Filipeni despre bucuria în Domnul

Foarte mult te sfătuiesc să studiezi Epistola lui Pavel către Filipeni. Acum studiem această epistolă cu un grup de pastori și soțiile lor. Apostolul Pavel a scris-o din închisoare și cuvântul cheie este BUCURIE. El se bucura și îi îndemna pe cei de la libertate să se bucure în Dumnezeu. În Epistola aceasta apostolul îi învață pe credincioși cum să gândească corect ca să poată avea în cel mai grele împrejurări bucurie și pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere omenească.

Contactați-ne la info@precept.md ca să vă fie trimis prin poștă acest manual și solicitați înscrierea la un grup de studiu biblic online. Studierea Scripturii vă va aduce liniște și pace în inimă și vă restabili bucuria. Invitați-l și pe soț să studiați împreună Biblia și nu-i mai vorbiți nimic de problema lui și nu vă mai certați. Trăiți în pace. Mă rog să vă binecuvânteze Dumnezeu cu bucurie, cu maturitate spirituală și cu restabilirea relației intime așa ca să vă aducă bucurie reciprocă. Și nu uitați să slujiți împreună cu tot ce sunteți și aveți la întaintarea Evangheliei pentru mântuirea celor păcătoși. Așa să vă ajute Dumnezeu!

BISERICA BUNAVESTIREA DIN CHIȘINĂU
Str. Ciocârliei 2/8, Chișinău, Rep.Moldova
Servicii Divine:
Duminică, 14:00 – 16:00
Joi, 18:30 – 19:30 – ceasul de rugăciune
tel. +373 (68) 060601
https://www.facebook.com/bunavestire

PENTRU MANUALE ȘI ÎNSCRIERE LA GRUPELE DE STUDIU BIBLIC ONLINE CONTACTAȚI LA:
info@precept.md
+373(69)966779

#pastorvasilefilat #familia