Este obligatoriu să se oficieze botezul la vârsta de 30 de ani?

ÎNTREBARE:

Se face botezul la 30 de ani? Așa mi-a zis cineva, că un barbat este matur de la vârsta de 30 de ani. De asta s-a botezat Isus la 30 și la această vârstă a început să învețe norodul. 

Este adevărat că Isus Hristos s-a botezat la vârsta de 30 de ani, dar nicăieri și niciodată nu învață Dumnezeu în Biblie că vârsta asta trebuie să fie nepărat și că un om nu se poate boteza  mai devreme sau mai târziu. În Noul Testament ne este relatat despre botezul mai multor persoane, dar nu se specifică vârsta lor, ca și cum aceasta ar fi fost deosebit de importantă. Era absolut necesar ca cei care se botezau să fie deplin conștienți de decizia pe care au luat-o și să o facă deplin conștienți și din dorință proprie. Când Filip i-a predicat Evanghelia famenului Etiopean…

Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?” Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit să stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen. (Faptele Apostolilor 8:36–38)

Vezi că Filip nu a stat să discute vârsta famenului, nu i-a pus întrebări privitoare la vârsta lui, ci doar o singură conduție i-a pus – să creadă din toată inima în Isus Hristos. Famenul a crezut că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, a mărturisit lucrul acesta cu gura sa și a fost suficientă acestă mărturisire ca să fie botezat.

Există o erezie care învață că omul nu se poate boteza decât doar la vârsta de 30 de ani. Stați cât mai departe de ei, căci aduc încă multe alte învățături periculoase. Dacă nu sunteți încă botezat, atunci trebuie să vă grăbiți să credeți din toată inima în Isus Hristos și să-i fiți ucenic. Doar așa puteți moșteni viața veșnică, doar prin credință în Isus Hristos, iar credința adevărată în El va fi însoțită de o ascultare deplină de Cuvântul Lui, așa cum este scris în Noul Testament. Căutați o Biserică unde se dă învățătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu și alegeți să vă botezați acolo și să vă încadrați în această biserică. Dacă locuiți în Chișinău, Republica Moldova, sunteți foarte binevenit la Biserica ”Bunavestirea”, pe care o păstoresc. Serviciile divine sunt în fiecare duminică la orele 14:00 și joi avem ora de rugăciune la orele 18:30. De asemenea, avem multe grupe de studiu biblic  unde credincioșii studiază Biblia ca să poată împlini în fiecare zi poruncile Domnului Isus Hristos. Pentru informații contactați-ne la telefonul +373 (68) 060601 sau la pagina de Facebook.com/bunavestire.chisinau/.