Ce să faci când prietenul îţi cere să-i împrumuţi bani de care ai nevoie şi tu la moment?

Întrebare:

Cum ar trebui sa se comporte o persoana căreia i se cere ca împrumut o suma de bani de către un prieten/cunoscut pe care persoana respectiva o deține însa nu se poate lipsi in acel moment de ea caci are si ea nevoie de banii aceia tocmai in acea perioada? Va mulțumesc si Doamne ajuta!

În Epistola Apostolului Pavel către Galateni scrie astfel:

Să nu obosim în facerea binelui; căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă. (Galateni 6:9-10)

Scriptura spune aici să nu obosim în facerea binelui şi oricând avem prilej, adică avem posibilitate, să facem bine la toţi, dar mai ales fraţilor în credinţă. Dumnezeu îţi lasă libertatea să decizi cum să procedezi şi nu eşti forţat să dai acei bani dacă ai singur nevoie de ei. Nici prietenul nu trebuie să se supere dacă nu-i poţi da şi nici să te superi pe alţii când vei fi în situaţia să te îndatorezi.

Mai scrie în Sfintele Scripturi astfel:

Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poţi s-o faci. Nu zice aproapelui tău: „Du-te şi vino iarăşi; îţi voi da mâine!” când ai de unde să dai. (Proverbe 3:27-28)

Iarăşi spune exact acelaşi adevăr – să faci o binefacere când poţi s-o faci şi să dai când ai de unde să dai. De aceea, nu te grăbi să zici că nu poţi face nimic, ci puneţi mai întâi întrebarea dacă poţi măcar cu ceva ajuta pe prietenul tău. Poate nu poţi ajuta cu toată suma, dar poţi ajuta cu o parte. Mai vezi odată care îţi sunt posibilităţile şi să ţii minte totdeauna un adevăr foarte important despre care este scris în Sfintele Scripturi:

Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi. (2 Corinteni 8:9)

Fi binecuvântat de Dumnezeu care poate să te umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisoseşti în orice faptă bună.