Ce sa faci când prietena aderă la Martorii lui Iehova (7 sfaturi)

Întrebare:

Am o mare problemă. Sunt îndrăgostit de o fată care acuș devine martor al lui Iehova. Ea mi-a zis că nu vrea să aleagă între mine și Dumnezeu și, până la urmă, a ales să mă lase pe mine, după ce noi am stat aproape 6 luni împreună la mine, ca și o familie. Ce să fac? Vă mulțumesc. 

1. Înțelege pericolul sectei Martorilor lui Iehova

Secta martorilor lui Iehova fost fondată de Charles Taze Russel la sfâșitul anilor 1870 și prin prozelitism agresiv de la ușă la ușă și conducere autoritară au reușit să întrunească în prezent peste 7 milioane de membri din 200 de țări ale lumii. Fondatorul sectei și liderii care l-au urmat au încercat să răstoarne doctrinile de bază ale Sfintelor Scripturi. Ca să le reușească au negat toate traducerile existente și au alcătuit o traducere a lor pe care au numit-o “Traducerea lumii noi”. În această traducere au denaturat abuziv sensul textelor originale scrise în limbile ebraică, aramaică și greacă. Cea mai gravă și eretică învățătură a Martorilor lui Iehova este negarea divinității Domnului Isus Hristos și deci, negarea puterii Lui de mântuire a păcătoșilor. Aderarea prietenei la secta aceasta a pus în pericol nu doar relația voastră actuală și viitorul căsătoriei voastre, ci mântuirea sufletului ei, pentru că dacă cineva nu crede în divinitatea Domnului Isus Hristos nu poate fi mântuit.

2. Pocăiește-te

Presupun că ești suprins și ți s-a părut straniu ce îți spun. Stai să-ți explic. Spui că de șase luni ați stat cu ea la tine ca și o familie. Ce înseamnă aceasta? Ați întreținut relații sexuale fără să fiți căsătoriți? Dacă da, atunci aceasta este curvie și necinstire a căsătoriei. Să nu spui cumva că așa trăiesc toți, că așa cred toți și că ați crezut și voi că este ceva normal și nu păcătuiți. Cuvântul lui Dumnezeu este același ieri, azi și în veci. El nu se schimbă și nu-și schimbă Cuvântul ca și oamenii. De aceea, acum trebuie să te grăbești să te pocăiești înaintea lui Dumnezeu pentru păcatul în care ai trăit și să-i spui și prietenei tale să facă lucrul aceasta, sau poate ea deja a și făcut această mărturisire a păcatelor ei.

3. Spune-i prietenei despre pericolul sectei la care a aderat

Presupun că deja i-ai spus, dar dacă nu, atunci este cazul să-i spui că a aderat la o sectă. Numai că, dacă începeți o discuție la acest subiect, mă tem că nu ești suficient de documentat și ar trebui să te documentezi mai bine în privința învățăturilor greșite predicate de Martorii lui Iehova.

4. Începe să studiezi Sfintele Scripturi

Ai o Biblie? Ai citit-o? Dacă nu, atunci fă rost de o Biblie (dar nici într-un caz de cea pe care o folosesc Martorii lui Iehova și care este numită “Traducerea lumii noi”) și începe să o citești cu multă atenție și într-un duh de rugăciune. Dacă nu cunoști Biblia nu vei putea să discuți cu prietena ta pentru că ea acum este preocupată cel mai mult de ceea ce scrie în Sfintele Scripturi și doar argumentele din această carte o mai pot convinge și face să-și vină în fire. Îți

Kay Arthur, Dumnezeule, exiști?

recomand să faci rost de cursul “Dumnezeule, exiști?” de Kay Arthur. Acesta este un studiu inductiv asupra Evangheliei după Ioan și te va ajuta să înțelegi această Evanghelie în profunzime. Chiar din primul verset al acestei evanghelii autorul care este Apostolul Ioan afirmă că Isus este Dumnezeu pentru că el spune “La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu” și apoi în versetul 14 spune că “Cuvântul S-a făcut trup”, iar la versetele 17 și 18 spune pe față că acest Cuvânt care era cu Dumnezeu și care este Dumnezeu e Isus Hristos. Fă rost de acest curs biblic și începe să-l studiezi în profunzime ca să ai toate argumentele necesare în discuția cu prietena ta.

5. Propune-i prietenei tale să studiați Biblia împreună

Foarte bine ar fi dacă ea ar dori și dacă va accepta să studiați împreună Biblia. Fă rost de două copii ale cursului “Dumnezeule, exiști?” și studiați împreună discutând ceea ce descoperiți din Sfintele Scripturi. De fiecare dată începeți să studiați Sfintele Scripturi, individual sau împreună, începeți cu rugăciune și cereți-i lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt să vă arate adevărul ca să fiți mântuiți. Încearcă să găsești un grup de studiu biblic din orașul tău unde se studiază acest curs și cu prilejul acesta, invit conducătorii grupelor care predau acest curs, sau cei care cunosc despre un astfel de grup de studiu biblic să scrie la comentarii mai multe informații despre aceea cum poate cineva adera la grupul lor de studiu. Dacă nici unul din sfaturile pe care ți le dau nu vor fi acceptate de prietena ta…

6. Apelează la ajutorul unui slujitor al Bisericii care cunoaște bine Sfintele Scripturi

Mergi la un astfel de slujitor din aria unde locuiți și spune-i despre situația  ta și a prieteni tale și apoi, cere-i sfatul și chiar, întreabă-l dacă ar fi dispus să veniți împreună cu prietena și să discutați cu el ca să vă răspundă din Sfintele Scripturi.

7. Înțelege că în spatele ereziei stă Diavolul

În Epistola II către Timotei, Apostolul Pavel i-a scris astfel cu privire la cei care rătăcesc de la credință și devin victimele ereziilor.

Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri. Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia. (2 Timotei 2:23-26)

Pasajul acesta cuprinde multe sfaturi care îți vor fi de folos în abordarea acestei situații, și mai ales acela ca să nu te cerți, căci cearta nu va duce la nimic bun. Mai spune însă acest pasaj că oamenii care devin victime ale ereziilor sunt prinși de diavol în această cursă și nu este simplu ca ei să-și vină în fire. Cu cât mai mult înaintează în cursă (adică erezie) cu atât va fi mai greu ca să fie desprinși. De aceea. fă tot ce poți acum ca să o ajuți pe această fată să se desprindă din cursa diavolului, de care a fost prinsă ca să-i facă voia.