Cum să procedezi când cei din jur afirmă că ai calități extrasenzoriale?

Întrebare:

Mi-au spus unii că eu sunt diferit de restul oamenilor și că am capacități extrasenzoriale, dar eu nu doresc să fiu altfel. Cum să mă lupt cu aceasta? Eu nu prea cred în astfel de lucruri, dar uneori mi se întâmplă lucruri inexplicabile, pentru că prietenii mă simt în timp ce mă aflu la distanță de mai mulți kilometri. Cum să mă eliberez de aceste calități extrasenzoriale? Sau să le accept și să nu mă mai gândesc la ele, trăindu-mi viața mai departe? Ce sunt acestea: pedeapsă sau dar? 

Dacă prietenii spun că îți simt prezența de la mai mulți kilometri distanță, atunci poate ei au astfel de calități, dar poate ei s-au înțeles să facă așa o glumă care să dureze mai mult timp. Dar ar fi posibil să aveți și niște astfel de calități.

În Sfânta Scriptură este scris că atunci când erau să între copiii lui Israel în țara promisă, Dumnezeu le-a dat și aceste porunci:

După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău. Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta. (Deuteronom 18:9-14)

calități extrasenzoriale

Presupun că îmi veți reproșa că aici nu este scris nimic despre experiența pe care ați avut-o și o aveți. Dar oare toate experiențele enumerate aici nu sunt tot extrasenzoriale? Căci extrasenzorial este ceea ce este în afara simțurilor naturale pe care le are omul de la Dumnezeu. Și cum vedeți, Dumnezeu le interzice și spune că sunt o urâciune înaintea Lui. Sfatul pe care îl dă Dumnezeu aici este să te ții în totul totului tot numai de Domnul Dumnezeul tău. Acest sfat vi-l dau și eu. Începeți să citiți Sfintele Scripturi, să vă rugați și luați hotărârea să fiți ucenicul lui Isus Hristos, intrând în Noul Legământ cu El și trăind în totul potrivit cu învățătura Lui. Iar când vin prietenii să vă spună că vă simt de departe sau mai știu ce alte lucruri ca acesta, să le spuneți ce este scris în Sfintele Scripturi și că ați ales să fiți ucenicul lui Hristos. Îndemnați-i și pe ei să facă această alegere ca să fie mântuiți de păcatele lor și să aibă moștenire cu toți sfinții în Împărăția lui Dumnezeu.