Călătorie misionară în satul Gangura

Weekend-ul trecut am mers într-o călătorie misonară care, la prima vedere, părea imposibilă. Scopul călătoriei noastre era să ajungem într-o localitate fără biserică evanghelică și să găsim oamenii care au nevoie de ajutorul nostru. Localitatea a fost ”trasă la sorți”. Echipa noastră a mers în satul Gangura, raionul Ialoveni.

În drum spre Gangura am întâlnit diferiți oameni. Atunci cînd opream mașini să fim ajutați să ajungem la destinație, fără bani, căci aceasta era una din condiții, unii mergeau indiferenți mai departe, pe cînd alții se opreau și ne luau cu bucurie. Astfel, aveam posibilitatea să le povestim cine suntem, ce facem și să le spunem Evanghelia. Cînd nimeni nu se oprea, Dumnezeu ne dădea puteri să mergem pe jos și fântâni sau izvoare ca să avem ce bea. 

În sat am rămas plăcut surprinsă de ospitalitatea sătenilor. Ne-au primit în casele lor, ne-au hrănit și s-au îngrijit de toate cele necesare fără să aștepte ceva în schimb. Am putut să ajutăm la câțiva bătrîni cu lucrul prin grădină. Ei au rămas foarte bucuroși și mulțumiți. 

Duminica dimineața am organizat o demonstrație de Taekwon-do și Fitness la care au venit în jur la 30 de oameni din sat. Împreună cu demonstrația am avut posibilitatea să le vorbim din Cuvântul lui Dumnezeu. 

Din septembrie se planifică să se deschidă un grup de Taekwon-Do în această localitate. Dumnezeu să ajute!