Botezul sau nunta? Ce faceți mai întâi dacă ați hotărât să deveniți creștini, fiind în concubinaj?

Întrebare:

Bună ziua! Suntem un cuplu tânăr și provenim din familii de ortodocși. Pe la 13 ani am început să îmi dau seama că religia mea nu respectă Biblia și mereu, crescând, am început să studiez cultul penticostal, căpătând tot mai multe cunoștințe despre Biblie și Cuvântul lui Dumnezeu, dar eu trăiam și trăiesc după poftele firii împreună cu prietena mea. De doi ani, tot vorbindu-i prietenei mele despre pocăință și că trebuie să ne pocăim, a început și ea să citească Biblia și să vadă că religia noastră de bază nu respectă Biblia și a văzut și ea adevărul, la început fiind împotrivă! Noi acum am ajuns la un punct în viața noastră în care vrem să ne predăm Domnului, vrem să ne pocăim de toate relele și să ne căsătorim, dar nu știm cum să procedăm – trebuie să ne botezăm sau trebuie să ne căsătorim prima dată? Cum trebuie făcută rânduiala? Ajutați-ne cu un sfat personal, chiar avem nevoie de ajutorul cuiva și am simțit că dumneavoastră chiar sunteți un om al lui Dumnezeu și vorbiți sincer! Prima dată v-am urmărit de vreun an și ceva și am văzut că aveți ceva special și astăzi i-am arătat și prietenei un video cu dvs. și a simțit și ea că într-adevăr sunteți cu Dumnezeu. Dacă ne puteți ajuta, v-am fi tare recunoscători, pentru că nu știm cui să cerem ajutorul. Eu m-am luptat și mă lupt încă împotriva drogurilor și împotriva pornografiei. Este o situație complicată, dar suntem deciși că vrem să urmăm pe Domnul nostru Isus Hristos!

Cel mai important și prioritar este…

1. Să vă pocăiți și să vă nașteți din nou 

Și bine este că ambii sunteți hotărâți să faceți aceasta. Deci, citiți cu atenție acest articol, căci vă voi prezenta și următorii pași și apoi, la încheiere, să faceți rugăciunea de pocăință și să urmați cu credință pașii. Când vă veți ruga cu credință fermă și cu hotărâre deplină să urmați pe Isus Hristos, vă veți naște din nou și veți fi botezați cu Duhul Sfânt. Odată cu nașterea din nou, trebuie să renunțați la orice practică păcătoasă și deci…

2. Opriți relațiile sexuale până la căsătorie

Relația voastră sexuală de acum este curvie, pentru că este în afara căsătoriei și, deci, este păcătoasă. Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și vă iartă păcatele, dar odată ce ați devenit creștini și ați fost născuți din nou, nu mai puteți trăi în păcat.

De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

Și ca să nu vă ispitească satana din pricina nestăpânirii voastre, separați-vă pentru această vreme și mergeți să locuiți în case diferite.

3. Găsiți o biserică cu învățătură sănătoasă

Aflați dacă în zona voastră este o biserică unde oamenii studiază Biblia și trăiesc potrivit cu ceea ce este scris și unde pastorul sau pastorii dau o pildă frumoasă de trăire creștinească, conform Bibliei. Dacă nu aveți o astfel de biserică acolo, conectați-vă online la Biserica Buna Vestire pe care o păstoresc și veniți la studiul biblic de miercuri seara la 19:00, ca să creșteți spiritual.

4. Înscrieți-vă la cursul de cateheză

În orice biserică sănătoasă, când oamenii cred în Hristos, li se spună despre importanța și urgența botezului și ei sunt învățați un curs elementar de credință creștină, care mai este numit și cateheză. Dacă nu veți găsi biserică, să ne comunicați și de la Biserica Buna Vestire vom face efortul să vă conducem în acest curs de cateheză sau poate chiar voi veni eu sau un alt pastor până la voi ca să facem cateheza, să vă botezăm și să plantăm o biserică la voi, cum am făcut recent la Hamburg în Germania.

5. Botezați-vă după porunca Domnului Isus Hristos

Acesta este începutul vieții creștine. Domnul Isus a spus că cine va crede și se va boteza va fi mântuit. Și dacă cu adevărat un om se naște din nou, atunci se grăbește să se boteze, cum și voi ați scris în mesaj. Deci, să vă grăbiți să vă botezați și să fiți insistenți în această privință.

6. După botez să faceți cununia religioasă

Poate nu aveți resursele necesare să faceți o nuntă mare cum se obișnuiește în Republica Moldova sau în România. Este important să faceți un eveniment frumos pentru familia voastră și pentru rude. Să invitați pastorul bisericii ca să vă cunune și să aveți un ospăț al nunții. După ce veți fi declarați soț și soție, veți putea să reveniți la relația sexuală, doar că acum aceasta va fi una dreaptă și binecuvântată de Dumnezeu.

7. Să vă dedicați deplin lui Hristos și să slujiți în Evanghelie

Dacă ați hotărât să fiți ai lui Hristos, atunci trebuie să vă dăruiți Lui deplin, cu tot ce sunteți și aveți. Să studiați împreună Cuvântul lui Dumnezeu, ca să trăiți în toate așa cum poruncește Mântuitorul nostru. Să vă implicați în biserică și să slujiți cu darurile voastre spirituale.

Mărturia lui Leonard și Tatiana

Am avut privilegiul să conduc un frumos cuplu la Hristos. Tatiana a fost prima care a aflat Evanghelia și i-a spus și lui Leonard cu care trăiau în concubinaj despre site-ul nostru, invitându-l să primească și el Evanghelia și să devină ucenicul lui Hristos. M-au contactat ca să mă întrebe cum și ce au de făcut și le-am spus acești pași. Ei locuiesc în Germania și pentru că era pandemie și puteau să oficieze căsătoria doar în Moldova, au renunțat la relații sexuale pentru 8 luni pana când au venit acasă. Astfel s-a oficiat botezul lor și apoi cununia care a fost un prilej deosebit ca să fie vestită Evanghelia și rudelor lor care au venit la masă. Am povestit despre ei mai mult în această emisiune.

Dumnezeu să vă ajute să urmați pașii pe care vi i-am dat conform învățăturii lui Hristos și să vă bucurați în credința noastră preasfântă. Mă voi bucura dacă îmi veți comunica și mie când vă veți boteza și cununa ca să mă bucur de voi. Și totdeauna când aveți posibilitate, vă aștept să ne vizitați la Biserica Buna Vestirea din Chișinău sau la bisericile pe care le avem în punctele de misiune.

În perioada 14-16 octombrie, 2022 voi conduce un seminar de studiu biblic în Zürich. Apoi, voi vizita biserica din Hamburg în perioada 17-18 octombrie. Voi merge apoi la Paris, unde voi preda în limba engleză în zilele 19-20 octombrie. La 30 octombrie, 2022 vom merge cu grupul de laudă și închinare din Chișinău ca să vizităm Biserica Baptistă din satul Giurgiulești. Pentru informații despre participare contactați la Messenger sau prin email.