Blogingul în slujba Bisericii

Vasile Filat predă la seminarul pentru bloggeri la Bacioi

După cum am anunţat anterior, astăzi am predat la Bacioi seminarul despre folosirea bloggingului în lucrarea bisericilor locale. M-am bucurat când de dimineaţă, încă fiind acasă, am primit un sunet telefonic de la Tatiana Ciobanu, care predă la o clasă de computere a Bisericii din Cahul. Ea a venit să înveţe cum să facă un site pentru biserica lor şi cum să folosească eficient bloggingul pentru lucrarea Evangheliei din oraşul în care locuieşte.

Tatiana Ciobanu la seminarul de blogging din Bacioi

Daniel Apostu, este predicator dar în acelaşi timp este specialist în amenajarea terenurilor de lângă casă. Fiind solicitat de multe ori să le dea oamenilor sfaturi cu privire la domeniul său, a venit azi să înveţe cum să facă un blog unde va putea să împărtăşească din experienţa sa şi să prezinte adevărul Evangheliei din prisma acestui subiect. Vă vom anunţa când va apărea blogul lui Daniel.

Diana Curbet, este profesoară de limbă şi literatură română şi împreună cu soţul ei Ghenadie, care este antrenor de Taekwon-Do, au un blog cu informaţii foarte interesante despre gramatica limbii române, sport şi multe alte subiecte utile. În ultimul articol, Diana a prezentat planul unei lecţii de diriginţie. Apropo, profesorii au primit curicula, dar nu şi planurile lecţiilor, pe care trebuie să le alcătuiască singuri.

Împreună cu Diana a venit de la Străşeni şi Lenuţa Barac care este un blogger experimentat şi abordează subiecte interesante. După ce s-au căsătorit cu Anton Raţă au unit blogurile lor în unul.

Diana Curbet şi Lenuţa Raţă la seminarul Bloggerilor de la Bacioi

Am avut la seminar jurnaliştii de la Ziarul Liber Radu şi Lenuţa Blendarencu şi Alina Druţă, care a venit cu verişoara ei Natalia Besedin, de asemenea, stundentă la facultatea de jurnalizm.

Sergiu Rutcovschi este fondatorul Misiunii de Caritate pentru oamenii cu disabilităţi fizice şi a venit astăzi să înveţe cum să facă un blog eficient prin care să le aducă nădejdea mântuirii celor care nu pot ieşi din casele lor din pricina bolii.

David Filat, Victor Boicu şi Sergiu Rutcovschi la seminarul Bloggerilor de la Bacioi

Cei mai tineri bloggeri care au participat astăzi sunt Victor, fiul lui Artur Boicu (conducătorul şi profesorul clasei de computere din Bacioi care a creat şi pagina de internet a satului Bacioi) şi fiul nostru David.

Chiar dacă a venit spre sfârşite, Năstica Matfienco, eleva lui Artur Boicu care acum predă în aceeaşi clasă de computere, a spus că a reuşit să afle multe lucruri interesante şi utile.

Ala Talmazan a venit să înveţe cum să înceapă un blog.

Mulţumim lui Ilie Dermenji care împreună cu fratele lui Alexandru au filmat seminarul de azi. În felul acesta, la câteva zile voi putea începe să plasez pe portal lecţiile predate azi. Urmăriţi portalul dacă doriţi să cunoaşteţi ce am învăţat noi azi.