Biserica trebuie să ia atitudine faţă de membrii Consiliului Naţional al ONG-urilor care insistă să păstreze în librării cartea “Sexul povestit celor mici”

ŞtireaZilei.md  scrie că “Consiliul National al ONG-urilor condamna intentia Guvernului de a interzice cartea “Sexul povestit celor mici” si o califica drept imixtiune nejustificata in libertatea de exprimare. Pe de alta parte, autoritatile dau asigurari ca cele doua volume vor ramane in librarii, dar vor fi vandute cu anumite restrictii”.

Mai este menţionat în ştirea respectivă că premierul Vlad Filat a emis acest ordin “dupa ce inca in luna octombrie Mitropolia Moldovei a cerut interzicerea cartii, pe motiv ca aceasta ar contine elemente care contravin principiilor moralitatii si normelor de educatie crestina a copiilor”.

Presupun că cei mai mulţi membri ai Consiliului Naţional al ONG-urilor care au condamnat intenţia Guvernului de a interzice cartea “Sexul povestit celor mici” se consideră membri ai Bisericii Ortodoxe şi poate chiar aparţin de Mitropolia Moldovei. Când este vorba de botez, înmormântare, cununie, sfinţirea casei, împărtăşanie, etc. ei apelează la Biserica Ortodoxă şi tot aşa şi Biserica Ortodoxă îi consideră membri din moment ce au fost botezaţi în cadrul ei. Având în vedere învăţătura Sfintelor Scripturi cred că slujitorii Bisericii Ortodoxe (în cazul nostru al Mitropoliei Moldovei) trebuie să confrunte cu privire la această situaţie, în parte, pe fiecare membru al acestui consiliu care s-au iniţiativei întemeiate a Bisericii. Dacă aceşti aşa numiţi “creştini ortodocşi” vor stărui în păcatul lor, ei trebuie să fie daţi afară din Biserică aşa cum spune Scriptura:

Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, dar, din mijlocul vostru pe răul acela. (1 Corinteni 5:11-13)

Dacă printre membrii consiliului sunt credincioşi ai altor confesiuni, aceeaşi atitudine trebuie să o ia slujitorii fiecărei biserici faţă de membrii lor care au ales să promoveze imoralitate în loc să trăiască şi să propovăduiască adevărul Evangheliei.