Le este îngăduit cuplurilor creştine să facă inseminare artificială?

Întrebare:

As vrea să știu din punct de vedere biblic și creștin, dacă o pereche de creștini ar putea face inseminare artificială, deoarece e unica soluție. Ce să fac?

inseminare artificialăInseminarea artificiala este denumirea data oricărui tip de procedura ce plasează spermatozoizii in interiorul tractului reproducător prin alte metode decât contactul sexual. Inseminarea artificiala este adesea folosita atunci când partenerul masculin nu poate ejacula in timpul contactului sexual sau când o femeie are probleme de ovulație sau prezintă mucus cervical. Exista patru tipuri principale de inseminare artificiala:

  1. IUI sau inseminare intrauterina
  2. ICI sau inseminare intracervicala
  3. IVI sau inseminare intravaginala
  4. ITI sau inseminare intratubara

Toate aceste metode implică plasarea spermatozoizilor în interiorul tractului reproducător al femeii prin metode medicale, nu prin contact sexual. Nu cunosc nici un text sau argument biblic care ar condamna aceste patru metode de mai sus atunci când un cuplu care nu au copii doresc să recurgă la una din ele.

Situaţia este cu totul diferită când ne referim la fertilizarea in-vitro (FIV). Această metodă implică extragerea celulelor sexuale bărbăteşti şi femeieşti în afara corpului uman şi fecundarea lor artificială (in eprubetă)  în urma căreia se obţine un număr mare de embrioni (30-50), adică copii a căror viaţă echivalează cu viaţa fiecărui din noi. Din aceşti 30-50 de copiii doar un număr mic sunt apoi introduşi în uterul femeii ca să vadă câţi din ei vor avea şansa să se dezvolte, iar în cazul când mai mulţi încep a se dezvolta un număr din ei vor fi expuşi aşa numitei “reducţii embrionare” adică vor fi avortaţi. Restul embrionilor, care nu ajung să fie introduşi în uter, ori sunt congelaţi şi păstraţi pentru o altă posibilă sarcină, ori sunt nimiciţi în cele mai multe cazuri (cum se face la Moldova), iar în unele ţări chiar ajung să fie folosiţi pentru a prepara vitamine (China) sau pentru industria cosmetică. Ce om normal poate să accepte să conceapă 30-50 de copiii ca să dea naştere unuia iar pe restul să-i măcelărească în aşa fel? Creştinii nu doar că nu vor apela nici odată la astfel de metode diabolice, dar vor face tot efortul ca să oprească acest mare rău.

Dacă aţi apelat la inseminarea artificială şi tot nu puteţi concepe copii, gândiţi-vă la opţiunea să înfiaţi.