Biblia în rândul elevilor

Astăzi la lecția de limba română am avut o discuție despre Vechiul Testament. M-am bucurat mult să văd în curricula școlară o lecție aparte dedicată Bibliei. 

La această lecție am vorbit despre personajele Vechiului Testament, despre viața fiecăruia și influența lui Dumnezeu în viața lor. În cartea de limbă și literatură universală nu este o descriere amănunțită a Bibliei, însă profesoara ne-a vorbit despre Biblie, făcând o comparație dintre miturile antice și Biblie. M-am bucurat să aud părerea colegilor, care susțineau că istorioarele din Sfintele Scripturi sunt mai credibile decât miturile, pentru că nu persistă ficțiune.

Cu acest prilej am avut și eu posibilitatea să le vorbesc toturor despre Dumnezeu, despre lucrările Lui făcute în Vechiul Testament. Le-am prezentat care sunt consecințele neascultării pe baza exemplului poporului Israel. De asemenea, am văzut care sunt binecuvântările lui Dumnezeu pentru cei neprihăniți și l-am adus drept exemplu pe Avraam. Colegii mi-au adresat multe întrebări și astfel, am reușit să le spun mai multe despre Dumnezeu și lucrările Lui.

Consider că astfel de lecții sunt foarte importante, pentru că din viața personajelor Bibliei elevii pot învăța multe principii de viață importante.