Ce spune Biblia despre relaţiile sexuale în timpul sarcinii?

Astăzi am primit această întrebare la care voi încerca să răspund în acest articol dacă este îngăduit și nu este păcat să ai relații sexuale în timpul sarcinii:

Părinte Vasile Filat, eu v-am citit ambele articole ce explica cele cinci motive pentru care Dumnezeu a stabilit relaţia sexuala intre bărbat si femeie. Insa eu am o întrebare: este oare relaţia sexuala permisa si in timpul sarcinii? Sunt mulţi oameni ai Bisericii (Arsenie Boca si altii) care o condamna din varii motive pe care eu le consider exagerate. Care credeţi ca e adevărul in lumina poruncilor lui Dumnezeu? (Matei)

relaţii sexuale în timpul sarcinii

Deci, ce spune Dumnezeu în Biblie despre relaţiile sexuale în timpul sarcinii?

Biblia nu interzice relaţii sexuale în timpul sarcinii

Dumnezeu nu abordează acest subiect în Biblie. La lista practicilor sexuale perverse şi interzise care se află scrisă în cartea Levitic 18 şi 20 nu se menţionează nimic despre relaţiile sexuale între soţi şi soţie în timpul sarcinii. La 1 Corinteni 7:1-6 scrie:

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui, şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevasta datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 7:1-6)

Potrivit acestui pasaj, abstinenţa ne motivată de la relaţii sexuale între soţ şi soţie este interzisă de Dumnezeu. De asemenea, sarcina nu este menţionată nici aici ca un motiv pentru ei să se abţină de la relaţii sexuale.

Ce spune medicina

Într-un articol medical la acest subiect Alina Popescu scrie:

Nu exista niciun motiv pentru a-ti schimba viata sexuala in timpul sarcinii, doar daca medicul tau te sfatuieste sa faci asta. Relatiile sexuale sau orgasmul nu iti vor afecta bebelusul, exceptand cazul in care ai probleme medicale. Aminteste-ti ca acesta este protejat in uterul tau de lichidul amniotic care-l inconjoara. Doctorul iti poate recomanda sa nu intreti relatii sexuale daca ai suferit pierderi de sarcina, complicatii ca nastere prematura sau sangerari.

Cât priveşte învăţătura preotului Arsenie Boca nu am găsit-o a fi întemeiată pe Sfintele Scripturi sau pe scrierile Părinţilor Bisericii.