Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi?

Întrebare: 

Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor? Aștept un răspuns. Vă mulțumesc anticipat. Mă refer la cazul copilului de 4 ani sfâșiat de câinii madanezi. Care este poziția Bisericii creștine referitor la acest caz? 

Da, este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi și iată de ce. Omul a fost creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa, iar toate animalele au fost create ca să-i slujească omului și omul a fost pus să stăpânească peste ele. Așa scrie în primul capitol al cărții Geneza, prima carte din Biblie. Numărul câinilor vagabonzi din București a ieșit de sub stăpânirea omenească și pentru siguranța vieții omenești trebuie să fie eutanasiați acești câini. 

Azi s-a apropiat și un tânăr la biserică de mine și a întrebat dacă viața câinilor acestora valorează tot atât cât valorează viața oamenilor. Nicidecum. Vă amintesc încă odată că omul este unica ființă din tot universul care a fost creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și animalele au fost create de Dumnezeu ca să fie în slujba omului. Câinii din București au devenit un mare pericol din moment ce doar în anul 2012 au mușcat 16.192 persoane și recent băiețelul de 4 ani Ionuț Anghel a fost sfâșiat de ei. 

În Vechiul Testament există o lege care spune: 

Dacă un bou va împunge şi va omorî pe un bărbat sau pe o femeie, boul să fie ucis cu pietre, carnea să nu i se mănânce, iar stăpânul boului să nu fie pedepsit. Dar dacă boul avea obicei mai înainte să împungă, şi stăpânul fusese înştiinţat de lucrul acesta, şi nu l-a închis, boul să fie ucis cu pietre, dacă va ucide un bărbat sau o femeie, şi stăpânul lui să fie pedepsit cu moartea. Dacă i se pune stăpânului un preţ pentru răscumpărarea vieţii lui, va plăti tot ce i se va cere. Când boul va împunge pe un băiat sau pe o fată, i se va face după legea aceasta; dar dacă boul împunge pe un rob, fie bărbat, fie femeie, să se dea trei sicli de argint stăpânului robului, şi boul să fie ucis cu pietre. (Exod 21:28-32) 

Vedeți ce spune Dumnezeu și cât de mult prețuiește El viața omului? Dacă un bou ucidea un om urma să fie omorât cu pietre. Însă, dacă boul avusese înainte obiceiul să împungă și stăpînul nu omorâse acel bou, urma să fie omorât și stăpânul și așa avea să fie achitată viața victimei omorâte de bou. Din moment ce în 2012 au fost mușcate de câini 16.192 persoane, era de așteptat că într-o zi vor fi și jertfe omenești, așa că au deplină dreptate cei care le cer autorităților să dea socoteala pentru viața băiatului de patru ani care a murit sfâșiat de câini. 

Dumnezeu să le dea discernământ autorăților și tuturor oamenilor care nu au realizat încă până acum cât de mare este prețul vieții omenești.