Beniamin Vozan – misionar prin fotbal

Matei 28:18-20 este pentru noi creștinii unul dintre pasajele cele mai importante, cu privire la menirea noastră, odată ce am fost mântuiți. Orice creştin este chemat să fie misionar, într-o măsură oarecare. Fiecare fiu şi fiică a lui Dumnezeu este chemat în slujba Lui şi a semenilor noştri. Un astfel de slujitor, care împlineşte întocmai porunca Domnului Isus este, Beniamin Vozan.

Beniamin este un tânăr de 20 de ani. El este studentul Şcolii Internaţionale de Misiune – Precept Ministries Eurasia, anul II, la facultatea de fotbal şi mai este şi studentul Universităţii Tehnice la specialitatea inginerie şi management în telecomunicaţii.

„Crescând într-o familie de creștini cunoşteam de mic să deosebesc ce este bine şi ce este rău. De mai multe ori m-am pocăit, dar era o pocăinţă superficială, şi după un timp din nou făceam ce fac toți ceilalți, vorbeam urât, spuneam minciuni făceam fapte urâte. Dar la vârsta de 15 ani, pe data de 2 ianuarie, anul 2015, am decis să încep un an nou şi o viaţă nou, cu o inima schimbată, doream cu adevărat să-L urmez pe Dumnezeu. Pe data de 21 iunie 2015 mi-am mărturisit public credința prin apa botezului.” – a relatat tânărul misionar.

Petrecându-şi tinereţea slujind Domnului cu toată puterea şi râvna care o are, Beniamin astfel investeşte în viaţa lui după moarte, viaţa veşnică alături de Dumnezeu. El face misiune în două sate din Moldova, în s. Leuşeni, r. Teleneşti şi s. Neculăieuca, r. Orhei.

„Motivul pentru care fac slujirea aceasta este ca toţi copii care vin la antrenamente să-L cunoască pe Dumnezeu şi să crească ucenici ai lui Isus. Iar un alt motiv este ca copiii să aiba o ocupație pentrucă aceasta mi-am dorit şi eu când eram copil, dar nu am avut posibilitate, de aceea vreau ca copiii să petreacă timpul cu folos pentru suflet şi trup.” – a declarat Beniamin.

La antrenamente de fotbal copii fac şi studiu biblic, studiind cursuri pentru copii după metoda inductivă. La moment, Beniamin predă cursurile „Vai am dat de probleme” şi „Sens interzis Iona”. Antrenamentele de fotbal se petrec odată pe săptămână. Tot aici Beniamin ne-a povestit despre planurile sale în viitorul apropiat.

„Cu ajutorul Domnului planific să mai deschid o grupa de fotbal. Și doresc să cresc oameni de încredere dintre copiii care îi antrenez acum, ca la rândul lor ei să facă ucenici pentru Isus Hristos.” – ce frumos când scopul vieţii este bine stabilit după Cuvântul lui Dumnezeu.

Aurel Vicliuc