Avize pentru candidații la funcția de membru al Consiliului Antidiscriminare

Societatea civilă mai poate trimite mâine avize Parlamentului pentru candidații la funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalității. Curriculum vitae ale tuturor candidaţilor care au depus dosarele pentru participare la concurs au fost publicate pentru consultări publice timp de două săptămîni. Potrivit persoanei responsabile Rodica Strat, până astăzi nu a fost trimis nici un aviz din partea societății civile.

Comisia specială urmează să se întrunească săptămâna aceasta pentru a alege membrii Consiliului. Părțile interesate pot trimite avize referitoare la candidaţi la adresa mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 162 (sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare), biroul 912, precum și la adresa de e-mail: rodica.strat@parlament.md.

Asociația Obștească ”Pentru Familie” va trimite mâine avizele Parlamentului. Îndemnăm și alte organizații și reprezentanți ai societății civile să-și trimită avizele referitoare la persoana candidaților, așa ca deputații să poată alege având în vizor și poziția societății civile.

În lista candidaților sunt persoane care au promovat deschis drepturile minorităților sexuale din Republica Moldova. Credeți că vor soluționa echitabil cazurile cu privire la aceste minorități? Ce cunoașteți despre candidații ce vor participa la concurs?