Avantajele unui grup de studiere a Bibliei acasă


Grupele de studiu biblic pe la case este una din cheia succesului de evanghelizare și ucenicie a bisericii. Biserica „Buna Vestire” din orașul Chișinău, și în cadrul căreia slujim cu întreaga noastră familie, și-a propus ca fiecare creștin din biserică să studieze Biblia într-un astfel de grup. De ce este important acest lucru? Vreau să vă ajut în acest articol să înțelegeți câteva avantaje ale deschiderii unui grup de studiu biblic acasă pe care le-am văzut conducând un grup de studiu biblic acasă la noi.

 Ucenicie

Marea misiune pe care a dat-o Isus Hristos ucenicilor Săi este să meargă în toată lumea și să facă ucenici. Grupele de studiu biblic acasă sunt un instrument foarte bun de a îndeplini porunca Mântuitorului. Ele pot fi o metodă și o unealtă minunată de a ajunge la inima celor care încă nu au încheiat legământ cu Domnul Isus Hristos.

Când am anunțat că vom studia Biblia acasă după metoda inductivă, mi-am anunțat prietenii, colegii, care în mod obișnuit nu ar accepta invitația de a veni la biserică sau cu greu ar face-o. În schimb, casa ta este un loc unde oamenii acceptă să vină, pentru că ei te cunosc pe tine, ceea ce face mult mai accesibil ca mesajul Evangheliei să ajungă la inimile lor. Apoi, este foarte important să alegi un studiu care să corespundă nevoilor celor pe care i-ai invitat. Astfel vei face ca studierea Bibliei să fie foarte relevantă pentru toți cei din grupul tău. Însă ca studiu biblic să fie predat cu putere, trebuie să fii bine pregătit de lecție. Niciodată nu ignora pregătirea ta personală. În acest sens vreau să vă învit la sesiunile din cadrul Institutului „Precept Ministries Moldova” din luna septembrie. Aici vedeți toate sesiunile programate pentru acest an, așa că vă invit și vă propun să notați aceste date în calendarul dumneavoastră și veniți să vă adânciți privirile în Cuvântul lui Dumnezeu! Chiar dacă cei mai mulți din ucenicii care vin la grupul nostru de studiu biblic au propriile lor grupe, ei pun un mare preț pe acest timp. Fiecare lider trebuie să fie și un ucenic, dacă vrea să propășească în lucrarea la care l-a chemat Dumnezeu.

 Creștere spirituală

Frecventarea unui grup de studiu biblic acasă va contribui la creșterea ta spirituală. Dat fiind faptul că acasă vin numeric mai puțină lume ca la biserică, vei avea posibilitatea să studiezi Sfintele Scripturi  într-un mod diferit de felul cum o faci la biserică. Pentru că, așa cum se știe, la biserică este un program diferit decât atunci când ești acasă, care include cântări, mărturii și predici. Grupele de studiu biblic pe la case poate fi o continuitate a serviciului divin, doar că se vor studia Sfintele Scripturi care nu este o predică.

 Părtășie

Un mare avantaj al grupului de studiu biblic pe la case este faptul că ai parte de o părtășie deosebită. De obicei, atmosfera mai degajată, mai familiară face ca cei care vin la grupele de studiu să-și deschidă sufletul și să-și împărtășească problemele cu care se confruntă. Fiind antrenor de fotbal, mulți din elevii mei cu greu acceptau invitația să vină duminica la biserică, dar atunci când i-am invitat acasă și am început a studia Scripturile, au trecut peste stereotipul care  era biserica în mintea lor. Cunosc și alți antrenori de sport care au făcut astfel, după care i-au invitat pe elevii lor la biserică.

Este plăcut și  frumos ca să înviți și păstorii la grupul tău de studiu biblic. Atunci va fi acea relație frumoasă dintre păstori și tine ca și unul care predai. Apoi sunt întrebări pe care doar un păstor poate să le răspundă, de aceea nu trebuie de neglijat nici acest aspect.

 Prin Skype

O altă posibilitate de a face ucenici este skype-ul, pe care noi ca și familie îl folosim pentru a face studiu biblic. În fiecare zi de vineri, la orele 20.00, facem studiu biblic prin skype cu persoane din multe localități din țară și chiar de peste hotare. La moment facem studiul “Dumnezeule, exiști?”, de unde extragem principii de evanghelizare și ucenicie din Evanghelia după Ioan. Nu este nimic greu, doar trebuie de transmis cărțile de studiu acelor persoane care vor participa la studiu prin skype. Dacă sunt persoane care încă nu au făcut studiu biblic inductiv niciodată, atunci este bine ca primele lecții să completați împreună cu ei, ca mai apoi să-i lăsați să completeze singuri lecția.

Dumnezeu să ne ajute ca fiecare din noi să aibă cel puțin un grup de studiu biblic acasă, ca astfel să contribuim la creșterea spirituală a bisericilor din care facem parte.