(VIDEO) Au învățat cum să facă ucenici la sesiunea ”Evanghelizare și Ucenicie”

Principii de Evanghelizare și Ucenicie au fost studiate la prima sesiune a primului nivel al Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Timp de două săptămâni, studenții au parcurs cursurile de studiu biblic inductiv ”Dumnezeule, exiști?” și ”2 Timotei”. Radu Blendarencu și Ghenadie Curbet, misionari și profesori în cadrul Institutului, au predat sesiunea ”Evanghelizare și Ucenicie”, în perioada 16-27 ianuarie, la Chișinău.

”Uitându-ne în Evanghelia după Ioan și în cartea 2 Timotei, vedem că facerea de ucenici este o urgență.  În fiecare zi, mintea noastră trebuie să fie preocupată în a vesti Evanghelia și a face ucenici. Pavel i-a spus lui Timotei să propovăduiască la timp și ne la timp. Domnul Isus Hristos, peste tot unde mergea, făcea ucenici și vestea Evanghelia. Vreau să încurajez toți creștinii din țara noastră, toți acei care îl iubesc pe Domnul Isus Hristos, dar nu știu încă cum să facă evanghelizări, să vină la această sesiune” – Radu Blendarencu.

Evanghelizare și Ucenicie

”Suntem la sesiunea ” Evanghelizare și Ucenicie ” care este prima sesiune din cadrul celor 9 sesiuni la Institutul de Studii Biblice Inductive. La această sesiune, avem harul și oportunitatea să învățăm lucruri practice, și anume, cum să ajungem cu vestea Evangheliei la oameni și cum să facem ucenici. Trăim vremuri când foarte mult se vorbește despre ucenicie, dar creștinii din zilele noastre nu fac ucenici. Ei știu că ar trebui să facă,  dar ei nu au nici un instrument la mână. Sesiunea aceasta pregătește pe fiecare credincios, pe fiecare ucenic al Domnului Isus Hristos ca să aibă unelte necesare ca să facă ucenici, pentru a lărgi Împărăția lui Dumnezeu.” – Ghenadie Curbet.

Evanghelizare și Ucenicie

Studenții au învățat principii valoroase pentru slujire și metoda de studiu biblic inductiv.

”Un lucru important pe care l-am învățat aici și îmi pare bine și m-a ajutat sunt pașii observarea, interpretarea și aplicarea. Lucrul acesta m-a ajutat mult să înțeleg adevăruri din textele citite și învățate aici. Înainte multe lucruri nu le înțelegeam, doar așa, pe deasupra, foarte puține. Dar acum, când faci toate lucrurile acestea, le înțelegi și vezi tot despre ce se scrie, scopul pentru care a fost scris. Înțelegi tot despre ce a vrut el să spună.” – Alexandru Crîlov.Evanghelizare și Ucenicie”Principiu pe care l-am învățat și pe care nu l-am știut mai devreme este acela ca de a folosi orice împrejurare, când sunt adunați oamenii, pentru ca să  le spunem Evanghelia. Nu este numaidecât să-i adunăm mai dinainte, dar să ne folosim de evenimente, așa cum sunt sărbătorile naționale și să le vestim Evanghelia la oameni.” – Sergiu Rotari.

În cadrul sesiunii, studenții sunt pregătiți să predea altora cursurile studiate, iar lucrarea practică i-a ajutat să vadă că oamenii sunt deschiși pentru Evanghelie și dornici să cunoască Adevărul.

”În urma lucrării practice am rămas foarte frumos impresionat de faptul că oamenii au fost deschiși și au acceptat Cuvântul lui Dumnezeu și am observat că foarte mulți oameni cunosc  Cuvântul lui Dumnezeu dar noi trebuie să-i îndreptăm ca să aibă o interpretare corectă asupra Cuvântului lui Dumnezeu.” – Victor Mazăre.

La întoarcere acasă, studenții planifică să deschidă grupe de studiu unde vor preda cursul studiat și, astfel, vor îndeplini marea însărcinare lăsată de Domnul Isus, și anume, de a merge și a face ucenici din toate neamurile, învățându-i tot ce a poruncit El.

Am învățat atât de multe, cum este legătura dintre Tată și Fiul, că Ei sunt Una în orice lucrare. Mi-a pus Dumnezeu pe inimă, ca atunci când mă voi întoarce acasă, în localitatea unde slujim, mulți sunt împotrivă, mulți nu prea cunosc. Vom merge cu soțul pe la fiecare, la casele lor, să le spunem cine este Dumnezeu, pentru ce ne cheamă El. Vreau, de asemenea, să deschid un grup, în care să-i învăț, să-i evanghelizez, să-i ucenicesc mai departe, ca și ei la rândul lor să afle adevărurile despre Dumnezeu și despre Isus. (Larisa Manoli)

În urma acestei sesiuni  am luat decizia ca să conduc un grup de studiu biblic și să învăț  principii de ucenicie și evanghelizare pe tinerii care vor veni la studiu. (Filip Petrachii)

Institutul de Studii Biblice din Moldova anunță pentru 6-18 martie 2017 sesiunea ”Subiecte dificile”, care va fi predată de Anastasia Filat, și Sesiunea I pentru pregătirea profesorilor de școală duminicală, care va fi predată de Violeta Blajinschi. Mai multe informații solicitați la adresa de e-mail info@precept.md sau la nr. de telefon (+373) 69966779.