Au descoperit creaţia lui Dumnezeu şi au studiat engleza în cinci zile

Peste 45 de copii au cercetat creaţia lui Dumnezeu şi au studiat limba engleză timp de cinci zile.

În perioada dintre 11-15 iunie în cadrul bisericii „Buna Vestirea” din or. Chişinău s-a desfăşurat tabăra de zi pentru copii. La tabără copiii au avut posibilitatea să studieze despre creaţia lumii din manualul de studiu inductiv pentru copii „Creaţia uimitoare a lui Dumnezeu”, un studiu care îi ajută pe copii să studieze în mod individual Cuvântul lui Dumnezeu.

Manualul explorează prima parte a cărţii Genesa, zilele în care Dumnezeu a creat stelele, lumea, marea, animalele şi primii oameni. Pe măsură ce au căutat indicii din trecut, descifrând mesaje antice şi desenând hărţi pentru echipa celor care se ocupă de săpături, copiii au descoperit răspunsuri la întrebări de genul: Cum a început această lume? Cine a creat pământul? Cum am ajuns aici? De unde am venit? Orele de studiu au fost predate prin joc şi activităţi interactive, fapt care i-a captivat pe copii şi i-au transpus la locul acţiunii.

De asemenea, copiii au avut posibilitatea să studieze limba engleză după manualul „English for a New Life for Kids”. Manualul este constituit în bază de activităţi interactive şi jocuri didactice, care îi ajută pe copii să însuşească mai rapid materialul studiat. În acest manual, copiii studiază cele zece porunci, învaţă din exemplul diferitor personaje biblice, iar textele cu caracter moralizator îi ajută să-şi formeze deprinderi sănătoase pentru viaţă.

Orele de studiu au fost alternate cu jocuri sportive şi activităţi distractive de teren.

Un moment deosebit de interesant al taberei a fost participarea copiilor la înverzirea naturii de pe teritoriul bisericii. Ei au fost foarte entuziasmaţi să ia parte la sădirea florilor şi să contribuie, în aşa mod, la amenajarea spaţiului.

Tabăra este organizată de către biserica „Buna Vestirea” deja al patrulea an consecutiv. Organizatorii taberei îşi motivează scopul organizării taberei prin dorinţa de a-i zidi pe aceşti copii în adevărul biblic şi de a le arăta cât de important şi accesibil este Cuvântul lui Dumnezeu. Un al doilea scop este să-i motiveze pe copii să se implice în alte activităţi ale bisericii, precum: participarea la Şcoala Duminicală şi la iarmaroacele care au loc la sfârşitul taberei, motivarea lor la taberele de engleză, Taekwondo şi computere.

Cel mai mic participant la tabără a fost un băiețel de 6 ani, care, în pofida faptului că nu putea încă să scrie, asculta cu atenție cele scrise în Scriptură și executa sarcinile așa cum putea el. De asemenea, au fost și copii care au participat la toate taberele, iar alţii au crescut în această tabără. Rebeca avea 4-5 anișori când a venit prima dată, împreună cu fratele ei. Acum are 7 ani şi se bucură că poate deja să scrie și participă la studiu biblic.

O deosebită contribuţie la această tabără au avut-o mai multe surori din Biserica Buna Vestirea, care s-au oferit să pregătească zilnic un prânz gustos pentruu cei 45 de taberişti. Copiii au rămas încântaţi de deservirea şi atitudinea liderilor.

Una din dorinţele organizatorilor este ca, peste ani, aceşti copii să devină o generaţie de tineri care să-şi predea vieţile lui Dumnezeu şi să se implice în lucrarea de misiune.

Tabăra de zi culminează cu un iarmaroc de caritate, la care pot fi procurate lucrări confecţionate de către copii şi de către tineri din alte localităţi. Participanţii la iarmaroc, vor avea posibilitatea să savureze din deliciile pregătite de surorile din biserică.

Iarmarocul este organizat al treilea an consecutiv şi are loc de două ori pe an: la tabăra de iarnă, la care se colectează fonduri pentru cadourile de Crăciun pentru copiii din punctele misionare ale bisericii, şi la tabăra de vară, la care se adună fonduri pentru punctele de misiune din afara ţării. Anul acesta, banii care au fost adunaţi la iarmaroc vor fi donaţi pentru vaccinarea contra malariei a copiilor din tabăra de refugiaţi din Sudanul de Sud. În urma iarmarocului au fost colectaţi în jur de 10 000 de lei, bani care vor ajunge pentru procurarea a 1000 de vaccinuri şi vor salva vieţile a 1000 de copii.