Care ar trebui să fie atitudinea nostră faţă de literatura creştină?

Întrebare:

Am adunate acasă câteva cutii cu literatură creştină: ziare, reviste, cărţi, calendare ş.a. adunate pe parcursul a mai multor ani. Nu am loc unde să le păstrez aşa multe, dar nici nu ştiu ce aş putea face cu ele. Am mai dat ce era mai nou, mai actual pe la prieteni, însă multe mi-au rămas. (Nu merge vorba de Biblii!) Care ar trebui să fie atitudinea noastră faţă de asemenea literatură? Pot s-o dau ca pe maculatură sau s-o arunc?

Nu este bine să dați această literatură prețioasă la maculatură ca și cum nu ar mai fi de nici un folos nimănui. Mai priviți o dată prin cărțile, ziarele și revistele pe care le aveți și vedeți cine va beneficia cel mai mult de ea și mergeți să le dați. Căutați să aveți totdeauna la îndemână materiale care să le dați oamenilor pe care îi întâlniți și comunicați zilnic. Sunt mulți oameni care nu au nici un fel de literatură creștină și vor aprecia că le dați aceste materiale.

Vă mai sfătuiesc ceva. Interesați-vă ce localități aveți în jur unde nu există biserică care să asigure o bună prezență a mesajului Evangheliei. Puneți-vă de o parte o zi și mergeți singur sau cu familia, sau cu prietenii și treceți prin toată localitatea și la fiecare casă oferiți-le oamenilor să-și aleagă din literatura pe care o aveți. Veți vedea cât de repede va fi solicitată toată literatura și va fi de mare folos celor ce o vor citi. Așa să vă ajute Dumnezeu.