Atenție șoferi!

În atenția șoferilor!

Astăzi, am văzut în fața universității cum la aceste mașini le-au fost scoase numerele de înmatriculare pentru că au fost parcate în fața universității.

amenda


Zeci de şoferi sînt amendaţi zilnic pentru parcarea ilegală a autoturismelor pe străzile principale ale capitalei. Timp de două zile, poliţia a scos peste 70 de numere de înmatriculare, peste 150 de şoferi au fost amendaţi, iar aproximativ 100 de şoferi au primit puncte de penalizare.

Potrivit Poliţiei Rutiere, ai cărei colaboratori au început pe 13 august un raid de depistare a cazurilor de parcate ilegală a transportului, cel mai mare număr de încălcări au fost înregistrate în preajma restaurantelor şi teraselor din partea centrală a oraşului – pe bulevardul Ştefan cel Mare şi pe străzile Ismail, Armenească, Eminescu, Puşkin, Mitropolitul Varlaam, 31 august, Calea Basarabiei şi Calea Moşilor.

Pentru parcare în locuri interzise şoferii riscă o amendă între 100 şi 200 de lei, precum şi aplicarea a două puncte de penalizare. În cazul în care conducătorul auto a creat o situaţie care a condus la accident, el va fi amendat cu o sumă de pînă la 2 mii de lei. În 2012, din cauza parcărilor ilegale, în Chişinău au fost înregistrate 17 accidente, în urma cărora au avut de suferit 17 oameni
.