Să ne rugăm pentru situația de afară

Mii de copaci doborâți la pământ, sute de fire electice rupte, aproape 130 de localități din 13 raioane din țară sunt deconectate parțial de la energia electrică, drumuri naționale și locale impracticabile. Acesta este bilanțul intemperiei, care s-a abătut peste Republica Moldova  ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele 48 de ore. În unele localități stratul de zăpadă ajunge până la jurmătate de metru. Deocamdată nu se cunoaște despre victime omenești.

În municipiul Chișinău, încă de ieri, a fost instituită starea excepțională iar astăzi, în cadrul ședinței operative de la Guvern, premierul Pavel Filip a cerut instituirea stării de urgență pe țară și mobilizarea armatei.

Autoritățile le cer cetățenilor să fie prudenți, să rămână în case până la îmbunătățirea vremii și să apeleze la Serviciile de urgență 901 și 902 în caz de situații de criză.

Să ne rugăm pentru situația creată ca Domnul să se îndure de noi. Să ne rugăm și pentru autorități, ca să poată gestiona eficient această criză.

Credincioșii de la Biserica Buna Vestire s-au rugat ieri pentru agricultorii din țara noastră.

Sursa foto: F/Igor Prisac