Moldova Creștină a împlinit 12 ani! Mesaj din partea lui Vasile Filat, fondatorul site-ului

În luna martie 2007 mă aflam la cursul intensiv al Institutului de Evanghelizare HAGGAI. Primeam la email niște mesaje stranii prin care eram acuzat că sunt un fricos, că mă tem să răspund, că nu am ce răspunde, etc… Nici nu înțelegeam de ce sunt acuzat și în cele din urmă acuzatorul mi-a dat un link de pe un site unde publicau oricine și unde nu exista cenzură și iată pe acest site și îmi erau făcute acuzații. Am întrebat cum pot răspunde ca să vadă toți cei care au citit articolul. O, da, eram acuzat pentru atitudinea și poziția pe care o luasem vis-a-vis de propaganda și agenda comunității LGBT din Chișinău. Mi s-a spus că pot răspunde în comentarii, sau pot să mă înregistrez și să public articole. Am ales a doua cale. S-a început o dezbatere care a generat multe întrebări din partea acuzatorilor și a celor ce comentau și m-am trezit că am scris peste 25 de articole. Multe din comentariile primite la acele articole întreceau măsura bunului simț și al decenței. Am inceput atunci să mă gândesc cum pot să mut discuția pe o platformă unde voi putea duce un dialog sănătos cu cei care sunt interesați să cunoască învățătura din Biblie și să opresc pe cei care vin să înjure, să defăimeze, să atace la persoană, etc. Opțiunea era să încep un blog pe platforma gratuită http://www.wordpress.org și așa am făcut. Când a trebuit să aleg denumirea, m-am gândit la dorința mea să devină adevărați ucenici ai lui Isus Hristos toți locuitorii țării din care fac parte. De aceea l-am numit “Moldova Creștină” și așa mi-a rămas dorința pînă în ziua de azi. Am mai hotărât că pe acest blog voi răspunde zilnc la o întrebare din Biblie până când se vor iepuiza acestea. Iată că nu a fost o singură zi în acești 12 ani când să nu fie cineva care adresează o întrebare. Invers, avem multe întrebări care așteaptă rândul să fie răspunse și aceasta arată un foarte mare interes al oamenilor pentru cunoașterea lucrurilor sfinte din Cuvântul lui Dumnezeu. La 26 arilie 2007 am publicat primul articol în care am luat atitudine în apărarea unui orfan.

O perioadă lungă am scris singur, am făcut și lucrul tehnic la site și aceasta îmi solicita minim să ofer 2 ore zilnic acestei activități. Apoi răspunsul la comentarii, corespondența cu oamenii care necesitau consiliere, etc. Mai târziu s-a implicat soția și alți ucenici ai mei astăzi fiind o echipă mare din care fac parte și toți copiii noștri.

Mulțumim Domnului pentru schimbarea din viețile oamenilor la care putem să luăm și noi parte în toată această perioadă. Mulți oameni au devenit creștini prin acest portal și chiar în biserica Bunavestirea pe care o păstoresc s-au alipit mulți după ce au auzit Evanghelia pe acestă cale. În lumea întreagă am întâlnit oameni care așa l-au primit pe Hristos și unii chiar sunt pastori acum și au plantat mai multe biserici. Cred că este greu să cunoaștem pe acest pământ toată roada acestei lucrări, dar doar ceea ce vedem ne aduce multă bucurie și ne umple inima de mulțumire la adresa lui Dumnezeu pentru așa o cale de a-L vesti pe Hristos.

Mulțumesc Domnului pentru toți oamenii care s-au implicat și lucrează la portalul Moldova Creștină pentru înaintarea Evangheliei. Mulțumesc Domnului pentru toți oamenii care L-au cunoscut pe Hristos și au devenit ucenicii Lui prin acest portal. Mă rog să binecuvânteze Dumnezeu și mai deaprte această lucrare și să ne ajute să oferim la cât mai mulți oameni învățătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu. Vă invit să sprijiniți această lucrare în rugăciune, financiar și prin implicare. Pentru detalii contactați-ne la contact@moldovacrestina.md sau la numărul de telefon +37360710027.