Am absolvit Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Toată recunoștința profesorilor

Mă bucur atât de mult de ziua de ieri atât de specială. Am absolvit Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Public în acest articol discursul meu de recunoștință de la eveniment. Am absolvit un Institut deosebit, diferit de multe alte instituții. Spun aceasta pentru că i-am văzut impactul în viața mea, despre care scriu mai jos.

Am absolvit Institutul Biblic Inductiv - Irina Batin

Institutul m-a învățat cum să cercetez Scripturile

Aici am primit deprinderi care să mă ajute să-mi adâncesc privirile în legea Domnului, nu doar să privesc la suprafață. Tot aici am învățat să fac din studierea Bibliei parte din disciplina mea zilnică duhovnicească. Înțeleg cât este de important aceasta, pentru că în Iacov 1 este scris că nu poți ajunge să fii fericit în lucrare dacă nu ești un împlinitor a Cuvântului cu fapta și nu poți fi un împlinitor cu fapta, dacă nu-ți adâncești privirile și nu stăruiești în Legea Domnului.

Aici am primit aceste deprinderi și am ajuns fericită în lucrarea pe care o fac.

La Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova am învățat să cercetez Scripturile

Absolvirea Institutului nu este apogeul acestui obicei. Studierea Scripturii, participarea la sesiuni deja este disciplină a vieții mele duhovnicești. Eu am luat o decizie pentru viața mea: să particip anual la sesiunile Institutului și să investesc continuu în pregătirea mea ca și profesor al Bibliei, așa cum am fost învățată:

”Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toţi. Fii cu luare-aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii pe care o dai altora; stăruieşte în aceste lucruri, căci, dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă.” (1 Timotei 4:15-16)

Acest Institut m-a învățat să fac ucenici

Institutul a declanșat un proces frumos de ucenicie în țara noastră și în multe alte țări, proces care continuă din generație în generație, pentru că suntem învățați așa cum a învățat Pavel pe Timotei:

”Şi ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe şi pe alţii.” (2 Timotei 2:2)

Acest Institut mi-a dat viziune pentru întreaga viață, care este clar scrisă pe paginile Sfintelor Scripturi, dar care ajunge de puțini creștini înfăptuită. Mă refer la marea însărcinare – mergeți și faceți ucenici… Puțini ajung să o îndeplinească, pentru că nu sunt învățați despre această importanță sau nu sunt învățați cum să facă această, nu au un exemplu viu.

Noi avem marea binecuvântare și marele har să fim învățați la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova să facem ucenici, să fim învățați despre importanța aceasta (pentru că dacă nu faci aceasta, ratezi chemarea ca și creștin), să fim învățați și cum să facem aceasta. Astfel, acum sunt în stare să fac ucenici prin engleză, jurnalism, grupe de studiu biblic.

Pe 28 august la lacul din Dănceni patru ucenici ai mei vor primi botezul. Astăzi am planificat evenimentul și vă invit cu drag să fiți alături. Astfel vedem și ne bucurăm de rezultatele lucrării pe care o facem.

Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova m-a învățat să fac ucenici

Ucenicii, pe care-i învăț din Cuvânt și în viața cărora mă investesc, cresc viitori lideri. Îi privesc cu admirație când văd setea lor după Cuvânt, dorința lor mare de a cunoaște și a înțelege tot mai mult Scripturile. Copii, tineri, maturi, toți au o atitudine atât de frumoasă față de studierea Cuvântului.

Studiu biblic la Dănceni

Studiul DANIEL - grupul Irinei Batin în Chișinău

Văd aceasta în ochii lor când le predau, când văd manualele lor completate cu toată seriozitatea și atât de minuțios, detaliat, din întrebările pe care le adresează, din felul cum mă tot întreabă când reîncepem. Vara am fost mult plecată la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia, unde sunt profesoară la facultatea de jurnalism. Când aveam vreo zi liberă, mama elevilor de la Dănceni, Natalia Florea, mă telefona și-mi spunea: ”Vină să le predai măcar o lecție, ei abia așteaptă să le predai; măcar una”.

Manualele de studiu biblic completate cu toată seriozitatea

Studiul biblic inductiv îi crește așa de frumos în cunoaștere, încât pot fi încrezută că vor avea o credință statornică, că atunci când vor veni învățături false, ei vor ști cum să le deosebească, cum să argumenteze, cum și unde să deschidă Scriptura pentru explicații ca să dea socoteală de nădejdea care este în ei. Astfel de ucenici ne învață să creștem Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova!

De asemenea, mi se bucură inima când văd dorința lor de a se implica în lucrare și de a sluji. Sunt un mare ajutor în tabere, în evanghelizări și în toate lucrările pe care le facem.

Ucenicii cresc viitori lideri și misionari

Cresc oameni de încredere, viitori lideri, pe care într-o zi vreau să-i văd tot absolvind Institutul de Studiu Biblic Inductiv. Unii dintre elevii mei la iarnă ating vârsta de 14 ani și vor putea fi admiși la Școala Timotei. Cei care încă nu au vârsta cu lacrimi în ochi spun că le este prea greu să mai aștepte încă 3 ani. Așa o dorință frumoasă!

Astăzi au fost la sărbătoare alături și ne-am bucurat împreună:

Biserica din Dănceni la absolvirea Institutului Inductiv

Mulțumesc din inimă învățătorilor atât de scumpi inimii mele!

Scumpi învățători, cât de mult vă mulțumesc pentru tot efortul și toată investiția în mine, atât de prețioasă, atât de importantă! Ce mare cunună veți avea în ceruri! M-ați învățat prin viu grai și scrisori, fiind departe și aproape, în vorbă și prin fapte, prin exemplul viu pe care l-am avut atât de aproape, în bucurii și în necazuri, în greutăți și vremuri bune, cu sfaturi, mustrare, blândețe și dragoste.

Mulțumesc profesorilor minunați de la Institutul Inductiv

Viața mea a fost schimbată așa de mult prin Cuvântul lui Dumnezeu. Privind în urmă, mă minunez de felul frumos cum a lucrat Dumnezeu în viața mea. Nici nu am visat vreodată că va fi atât de frumos. Dumnezeu a lucrat în viața mea prin dvs, scumpi învățători, pentru că ați răspuns la chemarea Lui și prin ascultarea și dedicarea dvs. Dumnezeu Și-a scris planul în viața mea prin ascultarea, dedicarea și dragostea dvs. Sunteți învățători care trăiesc Ezra 7:10 și l-au transpus și în viețile ucenicilor, așa cum scrie:

”Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.”

Mă gândesc la toate situațiile când am alergat la dvs. după sfaturi.. ce ar fi fost dacă nu ar fi fost sfatul dvs. atunci? Mă gândesc la toată învățătura pe care am primit-o, care-mi aliniază viața așa frumos și mă ferește de atâtea probleme. Ce ar fi fost viața mea fără investiția dvs.? Cât de mulți duc lipsă de mentori, iar eu am așa mentori minunați! Sunt cu adevărat binecuvântată și vă port în inimă cu toată recunoștința!

Mentori minunați, profesorii Institutului Inductiv

Mulțumesc din inimă sorei Profira Grădinaru, care m-a motivat și m-a ajutat să devin studentă la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova; m-a susținut în toți anii de studii. Contribuția dvs, sora Profira, este așa de mare! Vă mulțumesc din inimă!

Aportul mare al sorei Profira Grădinaru

Mulțumesc mult și prietenelor, care-mi sunt alături totdeauna și se bucură cu mine în dragostea mare pe care mi-o poartă. Vă iubesc mult! Mulțumesc din inimă lui Dumnezeu pentru voi, pentru că prin voi văd o parte reală, în 3D 🙂 a dragostei Lui pentru mine. Voi sunteți dovada îndurării, bunătății, prieteniei, dragostei pe care mi-o oferă Dumnezeu. Este un Tată atât de BUN, care mi-a dăruit surori minunate, alături de care viața este VIAȚĂ. Nu voi obosi să spun aceasta niciodată.

La absolvirea Institutului alături de prietene scumpe