Ce crede un pastor despre alegerile din SUA

Mă numesc Erik Brewer și sunt pastor la o biserica baptistă din Statul Maryland, SUA. În trecut, am slujit timp de 13 ani ca misionar internațional în Republica Moldova împreună cu soția mea, Lenuța, care este originară din Moldova. În acest articol doresc să împărtășesc pentru vorbitorii de limbă română experiența mea cu alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii în anul 2020.

La moment, în țara mea, se dau o mulțime de discuții despre politică din cauza a tot ce s-a întâmplat în ultimul an. Totodată, mulți nici nu mai suferă să audă ceva despre politică. Zilele trecute am discutat cu o persoană despre creștini și politică. Am menționat că sunt conservator în ce privește politică pentru că sunt student al Bibliei și creștin născut din nou dar persoana, un bărbat, a menționat că este doar creștin și nu este preocupat de politică. Personal, nu sunt un mare consumator de politică, așa cum sunt unii, dar mă strădui să fiu la curent cu evenimentele politice din țară deoarece cred că politica este o bătălie a viziunilor asupra lumii pe scena mondială și viziunea asupra lumii care domină în țară mă va afecta nemijlocit și pe mine și pe aproapele meu. Cred și încerc să trăiesc după principiul biblic de a-mi iubi aproapele ca pe mine însumi, de aceea, oricare ar fi viziunea dominantă despre lume în țara mea, mă va afecta atât pe mine, cât și pe aproapele meu.

Creștinismul biblic este o viziune asupra lumii și cred că este cea mai bună viziune asupra lumii, așa că în bătălia viziunilor asupra lumii pe care o numim politică, viziunea biblică-creștină asupra lumii trebuie să-și aibă locul său pe scena politică. Ambii mei bunei au luptat în cel de-al doilea război mondial pentru a apăra libertatea din țara noastră și viitorul părinților mei. Părinții mei, la rândul lor, mi-au transmis mie această libertatea cu valorile ei când m-am născut în Statele Unite ale Americii. Vreau și eu să păstrez această libertate pentru copiii mei, și una dintre modalitățile prin care o fac este exersând dreptul la vot.

Dreptul la vot este un privilegiu imens care implică și o mare responsabilitate. Majoritatea oamenilor de-a lungul istoriei nu au avut ocazia de a alege liderii lor politici. De aceea, eu nu desconsider acest privilegiu. În preajma alegerilor, analizez candidații care au valori conservatoare, deoarece votez pentru o persoană care mă reprezintă pe mine în domeniul politic. Conservatismul este bazat pe valori biblice, și aceste valori au fost preluate de la Dumnezeu direct din Cuvântul Său.

Părinții fondatori ai SUA, crezând în Biblie au dorit să stabilească o societate bazată pe principii biblice. Astfel, ei au elaborat Declarația drepturilor, Declarația Independenței și Constituția SUA bazându-se pe principii biblice și demnitarii au datoria de a guverna poporul ne deviind de la Constituția țării. Cu alte cuvinte, se cere conservarea sau păstrarea societății care ne-a fost transmisă de părinții noștri fondatori.

De 244 de ani, Statele Unite se află într-o luptă între politica conservatoare și politica progresistă. Așa cum am menționat mai sus, conservatorii doresc să păstreze principiile fundamentale instituite de părinții fondatori ai țării. Aceste principii fundamentale sunt bazate pe principii biblice însă politicienii și alegătorii progresiști vor să schimbe țara și să o modeleze după bunul lor plac în loc să păstreze ceea ce ni s-a dat. Aceste două poziții opuse au făcut ca politica noastră să rămână echilibrată timp de 244 de ani. Ocazional, pendulul se schimba într-o direcție sau alta, dar, în cea mai mare parte, pendulul rămânea la mijloc.

Curând voi împlini 40 de ani și am participat la multe alegeri în timpul vieții mele până acum. Unul dintre lucrurile cu care ne mândrim noi ca și cetățeni americani este faptul că alegerile noastre sunt, în cea mai mare parte, echitabile. Cetățenii SUA se bucură de dreptul la vot și la nivel de țară am reușit întotdeauna să avem încredere în procesul electoral și chiar și atunci când un partid politic pierde alegerile, oamenii se unesc în jurul partidului la putere din cauza încrederii în sistemului electoral. Toate acestea s-au schimbat la alegerile prezidențiale din anul 2020.

Există mai multe anomalii care au apărut în timpul procesului electoral al anului 2020 și până acum așa și nu există explicații la aceste anomalii. Aproximativ 75 de milioane de cetățeni americani cred că aceste alegeri prezidențiale au fost fraudate. Mai jos voi prezenta informație cu privire la alegerile 2020 și puteți decide singuri dacă alegerile au fost drepte sau fraudate.

Președintele Donald J. Trump și-a mărit numărul total de voturi de la 60 de milioane de voturi în 2016 la 75 de milioane în 2020. Din punct de vedere istoric, până acum, la toate alegerile prezidențiale anterioare dacă un actual președinte își mărea numărul total de voturi câștiga alegerile pentru un al doilea termen. În 2012, președintele Barak H. Obama a pierdut 3,5 milioane de voturi în comparație cu totalul voturilor din 2008 și totuși el a câștigat alegerile confortabil pentru un al doilea termen.

Tradițional, ziua alegerilor are loc în prima marți din noiembrie a unui an electoral. De aceea, dacă un cetățean american dorește să voteze, cetățeanul trebuie să se prezinte la secția de votare în ziua alegerilor. Până acum, a existat excepții pentru persoanele care nu aveau posibilitatea de a fi prezenți fizic la vot în ziua alegerilor. Aceste persoane aveau ocazia de a trimite prin poștă un buletin de vot absent. La alegerile prezidențiale din 2020, pentru prima dată în istoria țării, a fost permisă corespondența în masă a buletinelor de vot prin poștă sub pretextul pandemiei Covid-19. Oamenii au primit prin poștă buletine de vot fie că au cerut sau nu aceste buletine. În 2008, candidatul Barak Obama a condamnat corespondența în masă a buletinelor de vot din cauza fraudei potențiale.

La alegerile din 2020, votul în 6 state a determinat rezultatul alegerilor prezidențiale și din cauza corespondenței în masă a buletinelor de vot au fost descoperite multe fraude care au schimbat rezultatele alegerilor în favoarea lui Joe Biden. Pennsylvania a fost unul dintre acele state care au determinat alegerile. Margina de victorie în statul Pennsylvania este de 68.000 de voturi ceea ce înseamnă că Joe Biden a câștigat statul cu 68.000 de voturi mai multe decât Donald Trump. Iată câteva dintre anomalii care par a fi fraude. 23.000 buletine de vot absente nu au avut date corecte când au fost returnate prin poștă.

În anii precedenți, astfel de buletine de vot erau respinse. De data aceasta, însă, nu au fost respinse. La alegerile anterioare, rata respingerii buletinelor de vot a fost de peste 10%. În 2020, rata respingerii a fost sub 1%. Tot în Pennsylvania, 50.000 de voturi au dispărut din sistemul electronic prin 47 de unități USB. Doar aceste două anomalii ar fi putut schimba votul de la Joe Biden la Donald Trump.

În statul Arizona, margina victoriei a fost de 10.000 de voturi. În acest stat, au votat 36.400 de persoane ilegal aflate în țară chiar dacă astfel de persoane nu au dreptul la vot la alegerile prezidențiale. 22.000 de buletinele de vot prin corespondență au fost returnate la secțiile de votare înainte de ziua când buletinele au fost trimise prin poștă oficial. 50.000 de voturi au fost încărcate în sistemul de vot electronic înainte ca secțiile de votare să fie deschise. Dacă acele anomalii ar fi eliminate, Donald Trump ar fi câștigat și statul Arizona.

În statul Michigan, 17.367 de persoane decedate au votat pentru Joe Biden.

În statul Nevada, unde margina victoriei era de 34.000, peste 4.000 de ilegali au votat.

Alții 15.000 de alegători au votat și în Nevada și în alte state. 42.000 de persoane au votat de două ori chiar în statul Nevada. În cele din urmă, au votat și 1.506 de morți. Dacă aceste anomalii erau eliminate, Donald Trump ar fi câștigat și statul Nevada.

În statul Georgia, unde margina victoriei a fost de 12.600 de voturi, 20.000 de persoane dintre care au votat în stat nu erau rezidenți ai statului Georgia. De asemenea, au votat 10.315 persoane decedate și 66.214 de persoane cu vârsta sub 18 ani. Vârsta legală de vot pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii este de 18 ani. Dacă aceste anomalii ar fi fost eliminate, Donald Trump ar fi câștigat și statul Georgia.

În statul Wisconsin, unde margina victoriei a fost de 20.000 de voturi, 100.000 de buletinele de vot prin corespondență au avut data schimbată după ce au ajuns. La alegerile anterioare, aceste voturi ar fi fost respinse. Dacă aceste anomalii ar fi fost eliminate, Donald Trump ar fi câștigat și statul Wisconsin.

Cu aceste 6 state trecând la Donald Tump, el ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2020.

Cuvântul lui Dumnezeu are multe să ne învețe despre înșelăciune.

“Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr îi sunt plăcuţi.” (Proverbe 12:22)

După cum puteți vedea clar, au existat multe înșelăciuni care au avut loc la alegerile prezidențiale din 2020. Dacă buletinele de vot au continuat să fie trimise prin poșta în masă, dacă morții au votat și dacă unii au votat de mai multe ori, pentru prima dată în viața mea, nu cred că votul meu a contat. Pentru cei care au înșelat și au câștigat, Dumnezeu are un mesaj pentru ei în Cuvântul Său cel Sfânt.

“Pîinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş” (Proverbe 20:17)

În încheiere aș vrea să mă expun pe scurt cu privire la atacul care a avut loc la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021. Eu personal am fost la mitingul care a avut loc la Elipsă și am ascultat discursul președintelui Trump. El nu i-a incitat pe oameni la violență și nici nu a provocat o insurecție. Oamenii care au atacat Capitoliu au făcut acest lucru în timp ce președintele își ținea încă discursul. Aceștia au acționat singuri. Nu a fost o insurecție. A fost o revoltă declanșată de un grup de oameni răi planificată din timp. Unii dintre revoltători au fost plătiți pentru a fi acolo și a face ceea ce au făcut. Nu vă lăsați înșelați de minciunile mass-media precum că președintele Trump a instigat poporul.

Domnul să vă binecuvânteze!