Alege un viitor frumos pentru copilul tău!

Copii secolului XXI își petrec 1/3 din timpul lor în fața calculatoarelor sau TV, unde încearcă să improvizeze eroii desenelor animate sau a jocurilor video. Cel mai des acestea promovează violență și nu cresc în copii valori morale și un caracter frumos. 

Statisticile demonstrează ca mai mult de jumătate din copii își fac alegeri legate de viitorul lor încă de la o vârstă fragedă. Caracterul pe care și-l formează ei acum îl vor avea pe tot parcursul vieții. După părerea mea, disciplina poate schimba viața copiilor. Având parte de o disciplină bună și o educație la cel mai înalt nivel, copilul va acționa corespunzător.

A fost demonstrată necesitatea umplerii timpului copilului cu multe activități, iar sportul este o posibilitate bună de a sustrage copilul de la lucruri nefolositoare. Clubul de Taekwon-do ”Stolas Leukas”, oferă aceste posibilități. În cadrul acestui club sportiv copii au parte de antrenamente de performanță și lecții biblice. Eu nu am practicat niciodată acest sport, însă, am aflat impresiile copiilor despre acest sport și care este părerea instructorilor despre practicarea Taekwon-do-ului.

Igor Filimon, instructorul clubului ”Stolas Leukas”, deținătorul a centrurii negre II Dan

Pentru copii este imporatant să practice un sport pentru ca să aibă o viață sănătoasă. Dacă să vorbim despre Taekwon-Do cred că pentru ei acest sport este foarte bun. De ce? Pentru că la Taekwon-Do copiii învață disciplina. Aici își întăresc emunitatea și astfel boala nu este un pericol pentru ei. La fel, Taekwon-do-ul dezvoltă și logica la copii, deoarece ei au multe jocuri, unde pun în mișcare logica. De asemenea Taekwon-do-ul crește spiritul de responsabilitate și astfel fiecare din ei sunt mult mai maturi. Din experienta mea de antrenor pot sa zic că copiii, care practică Taekwon-do diferă mult de ceilalți având un caracter frumos și, nu în ultimul rând, o sănătate bună.

Bogdan Boicu, copil care se antrenează în cadrul clubului ”Stolas Leukas”

Taekwon-Do mă ajută să mă dezvolt fizic. Aici am învățat cum să mă controlez pe mine și cum să mă apăr în diferite situații. Studiul care face parte din componeța antrenamentelor m-a învățat să-mi controlez acțiunile mele și vorbele pe care le spun.

Tudor Rotaru, instructor în cadrul clubului ”Stolas Leukas”, deținătoarul centurii negre II Dan

Dacă e să vorbim doar de Taekwon-Do ca și luptă, sport sau cultură fizică, atunci are o variație de beneficii pentru sănătatea și creșterea copiilor: dezvoltă mult concentrația și gîndirea copilului, ajută copilul să se concetreze la o singură mișcare, ceea ce și în viață este bine. O altă contribuție în dezvoltarea copilului este abilitatea de echilibrare și coordonare a organismului. În grupa mea am avut un copil căruia medicul i-a recomandat acest sport pentru că avea probleme cu respirația. După mai mult timp copilul și-a întărit emunitatea și acum nu mai are probleme cu respirația. Taekwon-Do-ul învață copilul să fie încrezut în sine și gata oricând să-i apere pe cei mai slabi din jurul lui. O altă parte este că dezvoltă insistența și dorința de a progresa în viață și să nu cedeze ușor chiar atunci cînd este greu. Studiul Biblic este cel care schimbă caracterul unui copil din rău în bine. La unii mai repede se vede schimbarea, pentru alții este necesar mai mult timp. Cuvântul lui Dumnenzeu este Acel, care aduce valoare și face ca caracterele copiilor să strălucească și mai mult. Studiul Biblic îi ajută să asculte de părinți, să respecte părinții și pe cei mai mari. Apoi, îi învață cum să se poarte frumos cu cei din jur, să-și iubească aproapele  și să fie gata să-l ajute totdeauna. Cel mai interesant este că copilașii singuri înțeleg Biblia și merg hotăriți spre Împărăția cerurilor.

Din cele citite mai sus am văzut că fiecare copil are posibilitatea de a crește cu valori morale având și posibilități de a practica sportul. Clubul de Taekwon-do ”Stolas Leukas” invită toți doritorii de a practica sportul și a studia Biblia concomitent, la antrenamentele care se încep în luna septembrie. Toți copii care doresc să practice acest sport sunt așteptați pe strada Academiei 9/1, începând cu 2 septembrie.