Alege abstinența

Trăim vremuri în care puțini bărbați ar putea să se mândrească cu faptul că primul lor sărut a avut loc la Oficiul Stării Civile. La fel sunt puține femei care ar putea să se laude că și-au păstrat virginitatea până la căsătorie. Relația sexuală nu mai este privită ca ceva sacru, care aparține doar de cadrul familial. Nu întîmplător în Republica Moldova, fiecare a doua căsătorie sfărșește cu divorț iar fiecare al patrulea copil este născut în afara căsătoriei. Totodată numărul de avorturi în rîndul minorelor se mărește în fiecare an, ceea ce duce la scăderea sănătății reproductive a femeii și respectiv la declinul demografic.

Eu consider că doar abstinența de la relațiile sexuale până la căsătorie este garantul unei căsnicii sănătoase, durabile și fericite; este cea mai efectivă metodă de prevenire a sarcinilor nedorite, a bolilor sexual-transmisibile și a crizelor emoționale. Din aceste motive, am decis să lansez pe blogul meu campania „Alege abstinența”, prin care vreau să promovez beneficiile sociale, psihologice și de sănătate, care rezidă din abstinența de la relațiile sexuale înainte de căsătorie.

În acest sens, voi publica periodic în categoria Abstinența articole despre beneficiile abstinenței, precum și mărturiile tinerilor care au ales să amâne relațiile sexuale pînă la căsătorie .