Cazul tânărului gay care s-a sinucis după discuţia cu poliţiştii şi reacţia comunităţii LGTB sunt extrem de alarmante

În data de 10 decembrie 2010 centrul de informare GenderDoc-M au emis un comunicat de presă prin care au anunţat despre suicidul comis de un tânăr homosexual în urma discuţiei cu poliţiştii. Am citit cu atenţie comunicatul de presă şi mi-au apărut un şir de întrebări care, cred că, trebuie să ni le punem în mod de urgenţă toţi, toată societatea şi guvernarea şi să căutăm soluţii.

Opinia mea este că colaboratorii centrului de informare GenderDoc-M au “informat” cu informaţii incomplete în comunicatul de presă şi nu au scos în evidenţă detalii foarte importante despre acest caz care a avut loc în parcul “Valea Morilor”.

În data de 6 decembrie, pe la 19.00 seara, de poliţiştii care patrulau în parc s-a apropiat o mămica cu un copil de 5-6 ani care ieşise speriat din WC-ul public spunând ca doi bărbaţi făceau lucruri urâte acolo. Polițiștii au intrat in veceu si au găsit pe un tânăr de 27 ani  care făcea sex cu un bărbat a cărui vârstă era în jur de 50 de ani. Polițiștii le-au cerut sa se îmbrace si sa iasă afara. Când au ieșit afara, polițiștii i-au mustrat pe aceşti doi bărbaţi pentru faptul că şi-au permis să facă astfel de lucruri în public şi le-au luat datele personale. In timp ce ii interogau, de ei s-a apropiat un colaborator de la GenderDoc-M care s-a prezentat ca este apărător al drepturilor omului. Acesta l-a sunat pe Marcicov, care a discutat cu polițiștii, după care cei reţinuţi au plecat. Cu părere de rău nu s-a reuşit să fie luate datele de contact a doamnei cu copilul. Întrebările mele sunt următoarele…

De ce homosexualii au ales să facă sex într-un WC public?

Constituţia ţării noastre apără viaţa privată a fiecărei persoane. De ce homosexualii nu s-au întâlnit la ei acasă ci au ales un WC public dintr-un parc public? Nu au făcut cumva în mod intenţionat tocmai pentru a impune practicile lor celor care vor întra în WC? De ce ei totdeauna insistă să-şi expună sexualitatea în locuri publice, în văzul oamenilor? Nu credeţi că este necesar în mod de urgentă să fie adoptată o lege prin care să fie interzis sexul în locurile publice?

Este un drept al omului să facă sex într-un loc public?

Cum ar fi reacţionat poliţiştii dacă venea acel copil şi spunea că în WC fac sex un bărbat cu o femeie? Nu tot aşa? Bineînţeles că tot aşa. De ce atunci homosexualii spun că aceasta este abuz al drepturilor lor. Cine le-a dat dreptul să facă sex în WC public? Cine are dreptul acesta? În mod firesc nici nu-i trece cuiva prin cap  să facă sex într-un loc public pentru că aceasta este o faptă ruşinoasă. Cunoaşte cineva ce prevede legislaţia R. Moldova pentru cazuri când cineva îşi permită să facă sex într-un loc public? Dar ce spune legislaţia altor ţări?

De ce sunt condamnaţi poliţiştii?

Este evident că poliţiştii şi-au îndeplinit cu credincioşia datoria pe care o au şi anume, să apere integritatea fizică şi psihică a fiecărui cetăţean şi să răspundă în mod de urgenţă când cineva se află în pericol. Răspunsul prompt al poliţiştilor când au fost atenţionaţi de mama copilului este un fapt  care trebuie apreciat de întreaga societate şi de conducerea lor şi a ţării. Ce au greşit ei când i-au mustrat pe cei doi homosexuali? Nu cumva trebuia să-i laude că au făcut sex în WC public şi au expus la aceasta un copil mic? De ce tace poliţia? De ce nu vin în apărarea colaboratorilor lor care sunt discriminaţi în mod obraznic? De ce mama copilului nu vine în apărarea poliţiştilor care acum sunt daţi în judecată de către  GenderDoc-M?

Cine sunt vinovaţii?

Interesant este că cei care trebuie să fie acum condamnaţi şi judecaţi s-au pus pe poziţie de acuzatori şi în mod obraznic condamnă pe cei de partea cărora este dreptatea. Dacă acum au fost învinuiţi poliţiştii de sinuciderea acelui tânăr, atunci nu cumva următoarea va fi condamnată mama copilului pentru faptul că a anunţat poliţia? Sau poate copilul este vinovat pentru că a anunţat mama? Sau poate este vinovat pentru că a mers la WC public?

Ce efecte va avea cazul asupra copilului?

Este dăunător pentru copii să vadă scene sexuale. Dar ce efect va avea asupra acestui copil faptul  că a fost expus la una anormală, între doi bărbaţi, într-un WC public? Cum va concepe el de acum înainte relaţia sexuală? Sunt părinţii copilului conştienţi de efectul care poate să-l aibă în viitor această scenă văzută de el? Nu este acesta un abuz grav sexual asupra copilului? Este bine cunoscut că toate acţiunile se încep la nivelul minţii şi Dumnezeu spune în Biblie:

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.
(Proverbe 4:23)

Dacă este adevărat ce spun învăţaţii că principiile de viaţă care se formează la copil până la vârsta de 13 ani îi vor rămâne pentru restul vieţii, realizăm noi toţi cu adevărat ce impact poate avea această scenă asupra copilului care a văzut-o? V-a putea el să întemeieze în viitor o familie? Va putea el de acum înainte să privească la bărbaţi cu aceeaşi ochi cum a privit până acum? Oare mama acestui copil nu este datoare să ceară implicarea statului pentru penalizarea celor care i-au abuzat sexual (la nivel psihologic) copilul  într-un loc public?

La ce trebuie să se aştepte alţi părinţi?

Toţi care avem copiii mergem să ne plimbăm cu ei în locuri publice. Copiii noştri plecând de acasă ajung să între în WC public. Realizăm noi că pericolul abuzului sexual a copiilor în locurile publice este foarte real? Realizăm că trebuie să acţionăm acum şi să cerem o lege prin care să fie interzisă întreţinerea relaţiilor sexuale în locurile publice? Înţelegem noi cât de urgentă este această nevoie?

În ce constă serviciul colaboratorului GenderDoc-M?

În comunicatul de presă publicat de GenderDoc-M scrie:

În seara zilei respective doi apărători ai ordinii publice, unul dintre ei cu automatul în mâini nu s-a prezentat, iar altul a prezentat legitimaţia pe numele lui Sergiu Găină, i-au somat pe doi tineri să iasă dintr-un veceu public, au discutat cu ei ceva îndelung, mai apoi tuspatru s-au îndreptat spre maşina de patrulă. În drum spre ea, celor patru li s-a mai alăturat şi colaboratorul Centrului de informaţii „GENDERDOC-M”, care se afla la locul de întâlnire al persoanelor gay pe linia serviciului. După relatările colaboratorului centrului, poliţistul înarmat se comporta într-un mod grosolan, îşi permitea expresii batjocoritoare la adresa homosexualilor şi a vieţii lor personale.

Deci, colaboratorul Centrului de informaţii GenderDoc-M se afla la locul de întâlnire a persoanelor gay pe linia serviciului? Ce informaţii le-a oferit el acolo? De ce nu i-a informat când a văzut că copilul s-a îndreptat spre WC-ul public? De ce nu i-a informat că WC este un loc public în care nu se admite să faci sex? De ce nu l-a oprit pe copil când l-a văzut că se îndreaptă spre WC-ul public ca să-l protejeze de scena la care urma să fie expus? Nu cumva în mod intenţionat l-a lăsat pe copil să între în WC ca să vadă şi astfel să “se informeze”  ca apoi, în viitor, să devină un “membru activ” sau “colaborator” al centrului de informare GenderDoc-M şi să facă acelaşi fel de “informare”?

Sunt WC-ile publice din oraş locurile de întâlnire a persoanelor gay?

Ei nu au case? De ce aleg să-şi expună practicile sexuale în public? Nu cumva ca să seducă şi să atragă oameni, şi mai ales copii, în practicile lor? Toţi colaboratorii lor stau şi păzesc WC-ile publice din oraş ca să intervină după ce vor fi surprinşi de poliţişti? Dacă WC public sunt locuri de întâlnire a persoanelor gay, atunci nu cumva în curând nu va mai putea nimeni să între în WC public de frică să nu fie expus la orgii homosexuale?

Care este cauza suicidului?

Unde s-a mai auzit ca să se sinucidă cineva pentru faptul că a fost mustrat de poliţie şi pentru că i-au fost luate datele personale? Ce spun statisticile? Massachusetts 2006 Youth Risk Survey arată că lesbienele, gay, bisexualii şi persoanele transgender tinere sunt predispuse la suicid de 4 ori mai mult decât persoanele heterosexuale de aceeaşi vârstă. Un alt studiu spune că raportul este chiar de 8 la 1 când este vorba de tendinţa homosexualilor să comită suicid. Nu este aceasta din pricina modului lor de viaţă?  Ce răspunsuri are cititorul la toate aceste întrebări şi ce crede?