Ai tu credinţă în inimă?

Ieri am avut o discuţie interesantă cu persoana care m-a frezat. După ce am făcut cunoştinţă şi a aflat că sunt preot, eu am întrebat-o la ce biserica obişnuieşte să meargă. Mi-a spus că merge foarte rar la biserică, poate odată pe an, nu mai des, dar a spus că are credinţă în inimă. Eu am întrebat: “Şi ce vă face să aveţi credinţă în inimă? Citiţi Biblia acasă?”
– Nu, a fost răspunsul.
– Atunci, obişnuiţi să vă rugaţi? – am întrebat eu.
– Nici nu mă rog, a spus interlocuitoarea, pur şi simplu am credinţă în inima mea şi gata. Eu nu m-am lăsat până nu primesc un răspuns şi am întrebat:
– Dar cum se manifestă această credinţă a Dvs.?
– Nu pot să dau un răspuns concret, pur şi simplu am credinţă şi gata, a fost răspunsul.

Ce trist este că cei mai mulţi oameni se înşeală şi cred că au credinţă pe când nu au nimic. Credinţa trebuie alimentată, crescută şi întreţinută şi aceasta se face prin Cuvântul lui Dumnezeu aşa cum scrie apostolul Pavel la epistola către Romani când zice:

Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Şi cum vor propovădui, dacă nu sunt trimişi? După cum este scris: “Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” Dar nu toţi au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: “Doamne, cine a crezut propovăduirea noastră?” Astfel, credina vine în urma auzirii; iar auzirea vine din Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:14-17)

Cum se alimentează credinţa ta? Care sunt manifestările credinţei tale?